V 2. moški članski ligi in U12 ligi bo letos nastopalo po kar 17 ekip

S selitvijo na zunanja igrišča se bodo poleg turnirjev, ki potekajo po vsej Sloveniji, začela tudi ligaška tekmovanja. Najprej bodo začeli najmlajši, in sicer liga do 12 let, ter tudi vse bolj številčna druga moška članska liga.

V U12 ligi so se lani naslova razveselili igralci TK Olimpija. (Foto: Sportida)

Lanska končnica v drugi moški ligi je bila nepozabna. Kakovostni dvoboji in glasni navijači so še obogatili teniški praznik v Brežicah. Ob vse bolj številčni drugi ligi bo Tenis Slovenija leta 2023 organiziral tudi tretjo moško člansko ligo. Skladno s tem sta bila regulirana tudi Pravilnik teniških lig TS in Cenik dejavnosti TS za 1., 2., in 3. moško člansko ligo.

Zanimivo, tudi v ligi do 12 let je prijavljenih 17 ekip. Branilci naslova so igralci in igralke TK Olimpija. V enem dvoboju dečki odigrajo tri tekme, deklice dve, ob tem pa sta na sporedu še igri dvojic pri dečkih in deklicah.

ŽREB:
Telemach 2. moška članska liga
Liga U12

Tekmovanje je pri tej starostni kategoriji zelo dobro sprejeto. Tekmovanje deluje zelo povezovalno, na njem pa se spletajo številna nova prijateljstva. Ob neverjetnem vzdušju je vedno prisoten tudi fair-play.

Preberite tudi:
Jernej Kržič: “Pri nas se je ekipni duh iz tekme v tekmo krepil.” (objavljeno dne 27.10.2021)