V Cluju po Juvanovi tudi Hercogova izgubila v treh nizih

Obe slovenski predstavnici na turnirju WTA 250 v Romuniji sta se poslovili v prvem krogu. Tako Kaja Juvan kot Polona Hercog sta po dobrih predstavah izgubili v treh nizih.

Juvanova je izpadla po dveh zapravljenih žogicah za zmago, Polona Hercog pa je morala priznati premoč Britanki Emmi Raducanu, zmagovalki zadnjega letošnjega grand slama, odprtega prvenstva ZDA, ki je tako vpisala prvo zmago na turneji WTA. Osemnajstletna Raducanujeva (23. na lestvici WTA) je namreč šele četrtič igrala na turnirjih serije WTA, na US Opnu pa se je do naslova zavihtela iz kvalifikacij.

Obe Slovenki sta prikazali dobro igro in bili po osvojenem prvem nizu povsem blizu zmagi. Tako 20-letna Ljubljančanka kot deset let bolj izkušena Mariborčanka bosta obžalovali zapravljeni priložnosti v drugem nizu. Juvanova dve žogici za zmago (3:6, 7:6, 7:6), Hercogova pa izgubljen servis v dvanajsti igri (4:6, 7:5, 6:1).

Za Hercogovo je to devetnajsti poraz letos v sedemindvajsetih nastopih, vključno s kvalifikacijami. Od zadnjih dvanajstih dvobojev jih je izgubila deset, hkrati pa je letos izgubila vseh enajst partij z igralkami iz top 50. Posledično je prvič od začetka profesionalne poti pred trinajstimi leti izpadla iz prve stoterice najboljših igralk (124.).

Kaja Juvan, trenutno 98. igralka na svetovni računalniški lestvici, je devetič na zadnjih petnajstih turnirjih izpadla v prvem krogu. Preblisk je imela v Portorožu sredi septembra, ko se je prvič v karieri zavihtela med štiri najboljše.

Ljubljančanka je v drugem nizu servirala za zmago pri 5:3, v podaljšani igri pa je imela zaključni žogici na svoj servis pri 6:5 in 8:7. Tudi odločilni tretji niz, potem ko sta obe igralki po enkrat izgubili svoj začetni udarec, se je odločil v podaljšani igri, v kateri je 23-letna Romunka (105.) povedla s 4:1 in izkoristila tretjo žogo za zmago.

Jaqueline Cristian, ki je nastopila s povabilom organizatorja, je bila drugi teden zapored usodna za slovensko predstavnico. Prejšnji teden je na Kanarskih otokih kot kvalifikantka dosegla zmago kariere, ko je v uvodnem krogu v treh nizih izločila drugo nosilko, Konjičanko Tamaro Zidanšek.

* Cluj, WTA (235.238 ameriških dolarjev):
– 1. krog:
Jaqueline Adina Cristian (Rom) – Kaja Juvan (Slo) 3:6, 7:6 (8), 7:6 (3);
Emma Raducanu (VBr) – Polona Hercog (Slo) 4:6, 7:5, 6:1.