V Cincinnatiju prvič po Wimbledonu tudi Kaja Juvan

Najboljše igralke na svetu se bodo po končanem turnirju v Torontu podale proti Ohiu, kjer jih čaka še eden od turnirjev serije WTA 1000. Ob Andreji Klepač bo tam od Slovenk nastopila tudi Kaja Juvan. 

Kako bo šlo Kaji Juvan v Cincinnatiju? (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

21-letna Ljubljančanka, ki na WTA lestvici zaseda 67. mesto, je zadnjo uradno tekmo odigrala 1. julija, ko je v 3. kolu Wimbledona z 0:2 v nizih klonila proti Britanki Heather Watson. Kasneje je bila pozitivna na Covid-19, po več kot mesecu dni tekmovalnega premora pa se na sceno vrača v Cincinnatiju.

Mesto v glavnem delu turnirja serije WTA 1000 si bo poizkušala priigrati skozi kvalifikacijsko sito. Da bi ji to uspelo, bo morala premagati dve tekmici. V Cincinnatiju organizatorji turnirja sicer pričakujejo vseh najboljših 10 igralk na svetu, vključno s 1. igralko sveta Igo Swiatek. Glavno domače orožje bo predstavljala Jessica Pegula.

Kaja Juvan bo pred bližajočim se OP ZDA, ki bo na sporedu od 29. avgusta dalje, nastopila še na turnirju serije WTA 250 v Coloradu. Tam se ji bo pridružila tudi druga najboljša slovenska igralka Tamara Zidanšek.