V Celju konec avgusta moški teniški turnir WTT

V Celju bo med 21. in 28. avgustom organiziran moški teniški turnir serije World Tennis Tour (WTT) z nagradnim skladom 15 tisoč dolarjev (14,7 tisoč evrov). To bo četrti letošnji moški turnir te serije v Sloveniji in bo prav tako potekal na peščeni podlagi. Celotna lista nastopajočih bo znana 9. avgusta, so sporočili iz Teniške zveze Slovenije.

Gre za vstopne profesionalne turnirje in so dobra priložnost za mlade slovenske igralce, ki šele začenjajo svojo profesionalno pot. Na prvih treh turnirjih so bile najboljše uvrstitve slovenskih tenisačev trije polfinalni dvoboji, v katere so se prebili Filip Jeff Planinšek, Bor Artnak in Sebastian Dominko.

“Pri organizaciji turnirja vse poteka po načrtih. Za naše mesto je to velik dogodek. Želimo pokazati, da je Celje tudi teniško mesto,” je povedal vodja turnirja Boštjan Dimitrijevič.

Skupaj bo na slovenskih tleh enajst takšnih turnirjev, šest v moški konkurenci. Prvi trije turnirji so bili julija že odigrani v Velenju, Litiji in Radomljah. Takoj za celjskim turnirjem sledita še dva v Mariboru.