V Celju bo konec avgusta četrti moški turnir WTT v Sloveniji

Tenis Slovenija tudi letos organizira profesionalne turnirje serije World Tennis Tour, skupno jih bo širom Slovenije kar 11. Šest turnirjev bo moških, četrti po vrsti pa bo v Celju. Potekal bo od 21. do 28. avgusta na igriščih TK Celje.

Lista prijavljenih se počasi polni, rok za odjavo pa je 9. avgust, ko bomo dobili tudi imena vseh nastopajočih. Turnir ima tako kot v Velenju in Litiji nagradni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev. Prvi trije turnirji so pokazali, da je to res lepa priložnost za mlade slovenske igralce, ki šele začenjajo profesionalno pot. Najboljša slovenska uvrstitev na prvih treh turnirjih so tri polfinala (Planinšek, Artnak, Dominko). Organizatorji v Celju se že dlje časa marljivo pripravljajo na dogodek, zavedajo se namreč, da je Celje športno mesto, ki slovi po dobri organizaciji športnih dogodkov.

“Pri organizaciji turnirja poteka vse po načrtih. Trenutno dopolnjujemo seznam sponzorjev turnirja, glavna sponzorja pa sta Mestna občina Celje in Zavarovalnica Sava. Turnir organiziramo skupaj s Tenis Slovenijo, ki se ji zahvaljujem za vso pomoč. Za naše mesto je to velik dogodek, želimo pokazati, da je Celje tudi teniško mesto. V Celju poleti potekajo številne športne prireditve, vsi se spomnimo gasilske olimpijade. Verjamem, da bomo organizirali uspešen turnir in nadaljevali trend, ki so ga zastavili prvi trije organizatorji letošnjih moških turnirjev WTT v Sloveniji,” je povedal Boštjan Dimitrijevič, vodja turnirja.

Nagradni skladi WTT turnirjev so različni, in sicer 15, 25 in 60 tisoč̌ ameriških dolarjev. Generalni sponzor serije turnirjev je Zavarovalnica Sava. V primeru omenjenih turnirjev gre za vstopne profesionalne turnirje, vsi pa potekajo na peščeni podlagi.

Glede na geografsko razpršenost želi Tenis Slovenija dvigniti popularnost tenisa v vseh slovenskih regijah. Primarni cilji organizacije turnirjev je popularizacija tenisa na regionalnem nivoju, ob tem pa tudi omogočiti nastop našim najboljšim tekmovalcem na domačih tleh. “Slovenski igralci so navdušeni, da lahko igrajo pred domačimi navijači. To je lepa priložnost za tiste igralce, ki v tujini niti nimajo možnosti za igranje na takšnih turnirjih. Mladi igralci in igralke to odlično izkoriščajo. Turnirji so bili zelo dobro sprejeti. Vsem klubom se zahvaljujemo za odlično organizacijo. Zdaj nas čakajo trije turnirji. Prvi kot že rečeno v Celju, potem pa takoj dva v Mariboru,” je dejala Iva Sodnik, vodja nacionalnih tekmovanj, ITF, WTN in Pro tenisa pri Tenis Sloveniji.

TS si želi, da bodo takšni dogodki pozitivno vplivali tudi na promocijo Slovenije kot športno-turistične destinacije. Ob marketinški kampanji po celi Sloveniji bodo organizatorji dogodka v mesto vnesli svež teniški veter in posledično privabili nove goste. Organizacija turnirja bo imela pozitivne učinke tudi na nivoju lokalnega gospodarstva, in sicer na različnih področjih kot so promocija, prepoznavnost kraja, gostinstvo in turizem, storitve, delovna sila.