V Budimpešti vzpodbudna zmaga za Tamaro Zidanšek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je po končanem portoroškem turnirju podala v Budimpešto, kjer bo na turnirju WTA 125 poizkušala narediti čim boljši rezultat. Dve zmagi sta jo že uvrstili med najboljših osem na turnirju. 

Tamara Zidanšek boljša od 72. igralke sveta. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

24-letna Konjičanka, ki od ponedeljka naprej na WTA lestvici zaseda točno 100. mesto, je v 1. kolu prepričljivo s 6:1 in 7:5 ugnala Madžarko Fanny Stollar (451. na WTA), na papirju precej lepša zmaga pa ji je uspela v 2. kolu.

Mesto v četrtfinalu si je namreč Tamara Zidanšek priigrala z zmago nad 72. igralko sveta Jule Niemeier, ki je na nedavnem OP ZDA prišla do osmine finala in tam tudi odvzela niz končni zmagovalki Igi Swiatek. Proti Zidanškovi je po 2 urah in 13 minutah klonila s 3:6 in 6:7(11). Zidanškova je v drugem nizu med drugim rešila tudi štiri žogice za niz, sama pa izkoristila šesto zaključno žogico.

V kolikor bo želela Slovenka narediti še korak naprej in se v Budimpešti prebiti vsaj do polfinala, bo morala kot naslednjo premagati Anno Bondar (52. na WTA). 25-letna Madžarka ima do sedaj za seboj odlično sezono, o čemer priča podatek, da se je od januarja do septembra na WTA lestvici povzpela za 40 mest.

Zidanškova se bo v Budimpešti predstavila tudi v dvojicah, in sicer v paru z Madžarko Timeo Babos, s katero je nastopala že v Portorožu.

WTA 125 Budimpešta
(Madžarska, pesek, zunaj)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Stollar F. (Mad) 6:1, 7:5
2. kolo: Zidanšek T. (Slo) – Niemeier J. (Nem/6) 6:3, 7:6(11)
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo) – Bondar A. (Mad/2) [22.9.]

Dvojice
1. kolo: (2)Babos T./Zidanšek T.prosto
Četrtfinale: (2)Babos T./Zidanšek T. – Stolmar R./Szabanin N. [22.9.]