V Antalyi derbi Slovenija – Hrvaška

Slovensko žensko teniško reprezentanco danes v Antalyi čaka odločilni dvoboj za prvo mesto v skupini pokala Billie Jean King. Zmaga najverjetneje prinaša neposredno uvrstitev v svetovno skupino, ob porazu pa bo potrebno za uresničitev cilja premagati preostale tri tekmece, vključno s sobotnim dvobojem za razvrstitev.

Slovenija je v prvih dveh krogih z 2:1 premagala Gruzijo in Avstrijo, Hrvaška pa je bila brez izgubljenega niza boljša od Bolgarije in Švedske.

Slovenija ima v Antalyi najvišjeuvrščeno igralko na lestvici WTA, 27. igralko sveta Tamaro Zidanšek, Hrvaška pa ima najbolj izenačeno postavo, saj so tri igralke uvrščene med prvih 110 na svetu. Petra Martić je 60., Ana Konjuh 64., Donna Vekić pa 108.

“Vsem je bilo že pred prihodom v Turčijo jasno, da bo dvoboj s Hrvaško derbi za prvo mesto v skupini. Verjamem, da bo zaradi pomembnosti dvoboja nekaj treme, a pri meni je to vedno dober znak, saj se tako še bolj potrudim,” pravi Tamara Zidanšek.

Dvoboj bo ob 9. uri po slovenskem času začela Kaja Juvan, verjetno proti Ani Konjuh, nato sledi dvoboj prvorangiranih igralk, na koncu pa še igra dvojic.

Slovenijo nato v četrtek čaka Bolgarija, v petek pa Švedska.

Prvouvrščeni reprezentanci se bosta v soboto pomerili v zgolj revialni tekmi, saj si bosta obe že prej zagotovili mesto v kvalifikacijah svetovne skupine BJK, drugouvrščeni pa čaka odločilni dvoboj za tretjo vstopnico med elito.

Po dveh krogih sta v skupini A s stoodstotnim izkupičkom na vrhu Srbija in Madžarska, Turčija ima 1-1, Danska in Estonija pa sta še brez zmage.