V Adelaidi izjemno neugoden žreb za Zidanškovo, že v ponedeljek na teren tudi Juvanova

S ponedeljkom, 3. januarja, novo teniško sezono uradno odpirata tudi najvišje uvrščeni slovenski teniški igralki na WTA lestvici. Obe se bosta predstavili na močnem WTA 500 turnirju v Adelaidi. 

Kaja Juvan pozitivnih misli zre v prihodnost. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

PREBERITE TUDI:
[V LOV NA TOČKE] – Najboljše Slovenke sezono začenjajo v Adelaidi, v deželi tam spodaj tudi Rola

Na otvoritvenem turnirju sezone v Aledaidi bo na stopilo kar pet igralk iz elitne 10-erice. Prvi dve nosilki Ash Barty in Aryna Sabalenka sta v 1. kolu prosti. Medsebojni obračun proti Belorusinji bi si lahko z zmago v 1. kolu priigrala Kaja Juvan. 21-letni Ljubljančanki bo za začetek nasproti stala 6 let starejša Francozinji Chloe Paquet, sicer 119. igralka sveta. Šlo bo za njun prvi medsebojni dvoboj.

Prvič se bo proti svoji nasprotnici v Adelaidi pomerila tudi Tamara Zidanšek. Konjičanka za uvod v novo sezono ni imela sreče z žrebom, ki ji je že v 1. kolu za nasprotnico namenil 3. nosilko turnirja Mario Sakkari. Šesta igralka sveta ima za seboj izjemno sezono, ki jo je sklenila s polfinalnim nastopom na WTA Finals turnirju v Guadalajari.

V Adelaidi bo ta teden skupaj s Hrvatico Darijo Jurak nastopila tudi Andreja Klepač. Žreb za dvojice še ni bil opravljen.

———————————————————-

WTA 500 Adelaide (Avstralija, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Sakkari M. (Grč/3) [3.1., 1.30]
Juvan K. (Slo) – Paquet C. (Fra) [3.1., 4.00]

Dvojice
Žreb še ni bil opravljen.

———————————————————-

V ponedeljek, 3. januarja, se bo prvič v novi sezoni predstavil tudi Tomas Lipovšek Puches. Ta bo v kvalifikacijah Challengerja v Buenos Airesu lovil zmago, ki bi mu prinesla mesto v glavnem delu turnirja.