Uspešen začetek regijskih satelitov

Prvi regijski Sateliti so za nami, vsi sodelujoči pa navdušeni nad tekmovanji. V statističnih regijah Osrednjeslovenska, Primorska, Dolenjska, Savinjska, Koroška in Pomurska so bili prejšnji konec tedna odigrani prvi regijski satelitski turnirji. V šestih starostnih kategorijah je na igriščih sedmih teniških klubov širom Slovenije nastopilo kar 244 igralcev in igralk.

Uspešen začetek regijskih satelitov

Sateliti so nov projekt, s katerim želi Tenis Slovenija, skupaj z organizatorji in ostalimi klubi, otroke še dodatno navdušiti nad tenisom. So odličen izziv, ki mlade igralce skozi zanimiv, zabaven in prijazen način v lokalnem okolju uvede v tekmovanja. Pomembno je, da igralci in igralke igrajo s kakovostno primerljivimi tekmeci, saj v ospredju ni samo rezultat, ampak zabava. Cilj turnirjev je otrokom popestriti teniško vadbo. Deklic in dečkov se ne ločuje po spolu. Na turnirju lahko nastopajo samo igralci z UTR jakostjo od 0 do 1 ali ne-rangirani (UR) igralci.

Nad idejo so bili navdušeni tako organizatorji kot tudi udeleženci in njihovi starši. Prav tako so bila pri mladih izvrstno sprejeta spletna plačila prijavnin prek platforme UTR, ki jo Tenis Slovenija v celoti uvaja s 1. aprilom letos. Največ udeležencev, kar 88, je bilo v TK Max Ljubljana.

“Najbolj všeč so mi bili nasmejani otroci. In to do začetka tekmovanja. Ko sem jih med turnirjem vprašal za oceno tekmovanja od 1 do 5, so vsi rekli 5. Ta satelit je zadeva, ki je manjkala slovenskemu tenisu. Je del sestavljanke, ki obogati celotno sliko v popularizaciji slovenskega tenisa. Gre za hiter turnir, ki je končan v dveh urah. To je všeč predvsem staršem, otroci pa vseeno veliko igrajo. Ni nepotrebnega čakanja. In zato domov vsi odhajajo zadovoljni. Ves čas smo vrteli tudi glasbo, poskrbeli pa smo tudi za varno okolje. Otroci so bili v svojem mehurčku, starši pa v svojem,” je ves navdušen dejal organizator Marko Tekavec.

Ena od mamic pa je na dolenjskem Satelitu povedala: “Navdušeni smo nad turnirjem. To je dobro za njihov razvoj. Igrajo tudi proti igralcem iz drugih klubov, ne samo proti klubskim soigralcem. Super je bilo. Pohvalila bi tudi organizacijo. Res so se vsi zelo potrudili, zato zahvala vsem.”

Na dolenjskem turnirju je po koncu ene izmed kategorij vse prisotne nagovoril tudi organizator Dušan Hočevar (TK Krka Otočec): ”Midi turnir je končan. V dveh urah ste opravili veliko dela. Upam, da ste se naigrali. Upam, da ste preizkusili tudi druge igralce, ne samo klubske. Upam, da ste uživali. Zmagovalci ste vsi, ki ste prišli na turnir. Pa tudi starši, ki so vas pripeljali. Upam, da bomo nadaljevali s takšnimi turnirji, saj so koristni za vse.”

Zelo zanimivo in pestro je bilo tudi v TA Cokan, kjer je vse nadzoroval priznani teniški trener Robi Cokan: “Ideja je odlična. Za nami je super dan. Imeli smo veliko prijavljenih otrok, a je bilo zaradi karanten kar nekaj odjav v zadnjem trenutku. Vseeno je bilo zbrano lepo število igralcev in igralk. Vsi so zelo uživali. V vseh kategorijah so igrali približno enakovredni igralci. Videli smo zanimive dvoboje. Otroci so bili navdušeni nad nagradami. Vmes smo vrteli glasbo, plesali smo, imeli smo tudi balone. Skupaj smo se ogrevali. Res je bilo prijetno, saj ti otroci zaradi nekoliko slabšega znanja drugače ne morejo tekmovati. Tukaj pa so igrali s kakovostno primerljivimi igralci. Starši so bili veseli, ker so otroci tekmovali. Res je bil lep turnir, zato se že veselim naslednjih turnirjev, ki bodo še bolj obiskani. Prebili smo led, verjamem, da bo takrat manj težav s karantenami.” Cokan nam je posredoval tudi zahvalo enega od staršev: “Kot oče teniške igralke Maše, se v njenem in imenu drugih zahvaljujem za trud in organizacijo današnjega turnirja. Organizacija je bila zelo dobra, otroci so dobili lepe nagrade. To otrokom res veliko pomeni. Hvala za vse.”