Uradna žoga Tenis Slovenije in znižanje cen dejavnosti Tenis Slovenije

Na podlagi razpisa objavljenega na spletni strani Tenis Slovenije je za uradnega opremljevalca in partnerja Tenis Slovenije, od 1. maja 2022 naprej, izbrano podjetje Tengo d. o. o.

Uradna teniška žoga ostaja Dunlop Fort All court, blagovno znamko Babolat Team pa bo v naslednjem tri letnem obdobju zamenjal Wilson Tour Premier. Ker je podjetje Tengo za to področje skrbelo že v preteklosti se sistem sodelovanja bistveno ne spreminja. Novost je le v tem, da boste žoge kakor tudi pokale, ki jih za organizatorje zagotavlja Tenis Slovenija, prevzeli v Tengo d. o. o. Darilne vrečke in nagrade pa tako kot do sedaj, v pisarni Tenis Slovenije pri sodelavcu Žigi Hamu.

Uradna teniška žoga Tenis Slovenije ostaja Dunlop Fort All Court. (Foto: Luka Vovk / Sportida)

Radi bi opozorili še na spremembo, da bo vodja tekmovanj, Katarina Obranovič, po zaključku turnirja organizatorju in trgovini Tengo po mailu sporočila dejansko porabo žog, na podlagi česar bo Tengo organizatorju izstavil račun za zgolj 50 % dejansko porabljenih žog. Pri Tenis Sloveniji zaradi prehoda na novo on-line platformo nadaljujemo z dobro prakso in organizatorjem nacionalnih turnirjev od jeseni 2021 financiramo polovico dejanske porabe žog, organizatorjem članskih turnirjev pa celotno porabo žog.

Dolžnost glavnega sodnika na posameznem turnirju pod okriljem TS je preverjanje ustreznosti uradnih žog, saj se z neustreznimi žogami turnirja ne sme igrati.

Tip in cene žog:

– Dunlop Fort X3: 4,88 € + DDV na pločevinko
– Wilson Tour Premier X3: 4,88 € + DDV na pločevinko
– Dunlop Stage 1 Green X3: 4,88 € + DDV na plastenko ali Wilson Starter Play Green X4: 6,51 € + DDV na plastenko
– Dunlop Stage 3 Red X3: 4,88 € + DDV na plastenko ali Wilson Starter Red X3: 4,88 € + DDV na plastenko


Hkrati vas obveščamo tudi o znižanju cen svojih dejavnosti, in sicer nižanje administrativne takse za prestop kluba iz 45 € na 25 €.

Sprememba prijavnin za nastopanje v ligaškem tekmovanju:

– 1. moška članska liga iz 370 € na 350 €,
– 2. moška članska liga iz 320 € na 250 €,
– 3. moška članska liga 150 €.

Maksimalna sodniška kilometrina znaša 30 €.

Za vse dodatne informacijo smo vam vedno na voljo v pisarni Tenis Slovenije.