U18: Žan Friš zmagovalec Petrol odprtega prvenstva v Velenju

Na igriščih ŠTK Velenje se je s ponedeljkovim finalom zaključilo Petrol odprto prvenstvo Velenja za igralce do 18. leta starosti. Turnirske zmage, svoje prve v tej starostni kategoriji se je razveselil Žan Friš iz TK Sladki Vrh.

Za turnirsko zmago sta se potegovala Friš in Lunder.

Na teniških igriščih v Velenju se v lov na turnirsko zmago podalo 20 igralcev. Za 1. nosilca Borisa Barjaktarevića (SL-LJ) in 2. nosilca Jana Bukovca (TR-KR) je bila usodna četrtfinalna ovira. Od Borisa je bil s 6:0 in 6:3 boljši Jan Šušterič Kosednar (ZKLUB), medtem ko je Bukovca s 6:3 in 6:1 ugnal Mark Sisan Groselj (TKNET). Niti Janu niti Marku pa se kasneje ni uspelo prebiti v finale. Tam sta se za turnirsko zmago pomerila Mark Iztok Lunder (RAFA) in Žan Friš (TK_SV).

Za oba igralca je nastop v finalu predstavljal odlično priložnost za rezultat, do kakršnega se v preteklosti še nista uspela prebiti. Pred tem namreč tako Mark Iztok kot tudi Žan še nista zaigrala v finalu turnirja za igralce do 16. leta starosti. Tokrat sta se pogegovala za turnirsko zmago na turnirju za igralce do 18. leta starosti. Za konec je več moči ostalo Frišu, ki je finalni obračun dobil s 6:3 in 6:4.

Petrol OP Velenja
(U18, pesek, zunaj)

Četrtfinale
Šušterič Kosednar J. – Barjaktarević B. 6:0, 6:3
Lunder M. I. – Matijašič G. 6:4, 6:1
Friš Ž. – Car N. 6:2, 6:1
Sisan Groselj M. – Bukovec J. 6:3, 6:1

Polfinale
Lunder M. I. – Šušterič Kosednar J. 6:3, 6:3
Friš Ž. – Sisan Groselj M. 6:0, 7:5

Finale: Friš Ž. – Lunder M. I. 6:3, 6:4