U18: V Rogaški Slatini največ pokazala Meta Marenk, v Celju naslov Videnoviću

V ponedeljek se je s finalnim obračunom med Meto Marenk in Rimo Kočevar na igriščih TK Rogaška Crystal končalo odprto prvenstvo v starostni kategoriji Petrol U18 za dekleta. Do naslova se je prikopala Marenkova, že dan prej pa je Luka Videnović slavil turnirsko zmago v Celju. 

Luka Videnović najboljši v Celju. (Foto: Grega Valancic / SPORTIDA)

Te dni se v Portorožu odvija turnir serije WTA 250 Zavarovalnica Sava, a na domači sceni tudi igralci in igralke v mlajših kategorijah ne počivajo.

Od petka, 11. septembra, se je na odprtem prvenstvu na igriščih TK Rogaška Slatina predstavilo 20 deklet. V 2. kolu smo med drugim spremljali izenačena obračuna med Nežo Rogl (ZKLUB) in Niko Por (TR-KR) ter med Piko Doberlet (TR-KR) in 2. nosilko Ajo Tanko (TANKO). Zadnja je morala priznati premoč Doberletovi, ki se je kasneje z zmago proti Roglovi prebila do polfinala. Tam jo je ustavila Rima Kočevar (TKMED), ki pa v finalnem obračunu ni našla pravega recepta za 1. nosilko Meto Marenk (TR-KR). Slednja je finalni obračun dobila s 6:4 in 6:3, tudi sicer pa na turnirju ni oddala niza.

Fantje v starostni kategoriji U18 so se tokrat med seboj pomerili v Celju, kjer je vloga 1. nosilca pripadla Luki Videnoviću (TR-KR). Tako kot Marenkovi, je tudi Luki uspelo upravičiti vlogo glavnega favorita. V polfinalu je s 6:3 in 6:1 premagal klubskega kolego Maxa Stolleckerja, medtem ko je v spodnji polovici žreba Tristan Flander (TC-LJ) z rezultatom 7:5 v tretjem nizu strl odpor Borisa Barjaktarevića (SL-LJ). V finalu je Flander sicer nudil dober odpor, a tako v prvem kot tudi v drugem nizu več kot štirih iger ni uspel zbrati.

Dekleta – OP Rogaška
(Petrol U18, TK Rogaška Crystal, peščena podlaga, zunaj)

Posamezno, četrtfinale
Marenk M. – Mrvar K. S. 6:2, 6:3
Pernat M. – Wallas T. 6:3, 6:2
Kočevar R. – Ažnoh A. J. 6:4, 1:0* – predaja
Doberlet P. – Rogl N. 6:2, 7:5

Polfinale
Marenk M. – Pernat M. 6:0, 6:3
Kočevar R. – Doberlet P. 6:4, 7:5

Finale: Marenk M. – Kočevar R. 6:4, 6:3


Fantje – OP Celje
(Petrol U18, TK Celje, peščena podlaga, zunaj)

Posamezno, četrtfinale
Videnović L. – Bukovec R. 7:5, 6:1
Stollecker M. – Šmarčan L. 6:2, 6:0
Barjaktarević B. – Bajželj M. 6:1, 6:7(1), 6:0
Flander T. – Bukovec J. 6:1, 6:4

Polfinale
Videnović L. – Stollecker M. 6:3, 6:1
Flander T. – Barjaktarević B. 5:7, 6:1, 7:5

Finale: Videnović L. – Flander T. 6:4, 6:4