U18: Mak Miković poskrbel, da je zmaga ostala doma, v Kranju najboljša Julija Bogatin

Na igriščih ŠD LTA in TK Triglav Kranj sta se zaključila turnirja v starostni kategoriji Petrol U18. V Ljubljani se je turnirske zmage veselil domači predstavnik Mak Miković, v Kranju pa je od vseh udeleženk turnirja največ pokazala Julija Bogatin iz TK Luka Koper.

Mak Miković v finalu boljši od Jake Tomažina.

Mak Miković je na igriščih ŠD LTA potrdil dobro formo, ki jo kaže že kar nekaj časa. V zaključku decembra se je denimo prebil v polfinale U16 turnirja na igriščih ŠRD Max Ljubljana, tokrat pa je prišel do svoje krstne turnirske zmage v mladinski kategoriji.

Na poti do naslova je zmago Mikovića še najbolj ogrozil Marko Požonec (TK-CC), ki je Maku kot edini na turnirju odvzel niz. V finalu se je Miković tretjič na tekmovanjih pod okriljem Tenis Slovenije pomeril proti Jaki Tomažinu (ASLIT) in tekmeca prvič premagal. V letih 2015 in 2016 je bil namreč boljši Tomažin, tokrat pa je za finalni obračun več dinamita v nogah ostalo Mikoviću, ki je bil prepričljivo boljši. Bilo je 6:2 in 6:0.

Petrol U18 OP Ljubljane
(Fantje, ŠD LTA, pesek)

Četrtfinale
Šušterič Kosednar J. – Bukovec J. 7:6(5), 6:2
Tomažin J. – Rener A. 6:2, 6:3
Požonec M. – Grabnar Kovše V. 6:3, 6:4
Miković M. – Friš Ž. 6:1, 6:4

Polfinale
Tomažin J. – Šušterič Kosednar J. 6:3, 6:4
Miković M. – Požonec M. 3:6, 6:2, 6:3

Finale: Miković M. – Tomažin J. 6:2, 6:0


Tako kot Miković, je do svojega prvenca na turnirjih v mladinski kategoriji prišla tudi Julija Bogatin (LUKAKP), ki je pokorila vso konkurenco na odprtem prvenstvu Kranja. Na igriščih TK Triglav Kranj je bila po vrsti boljša od Špele Sedej (TC-LJ), Neže Rogl (ZKLUB), Aje Tanko (TANKO), v polfinalu s 6:2 in 6:4 od 1. nosilke turnirja Eve Zalokar (TR-KR), za konec pa v finalu še od Katarine Stefanije Mrvar (ŠENTJ).

Tudi Mrvarjeva je na turnirju nizala odlične predstave in se v ponedeljkov finale prebila brez kakršnihkoli težav. V finalu sta bili igralki v prvem nizu precej izenačeni, v nadaljevanju pa je več pokazala Bogtinova. Predstavnica TK Luka Koper se je veselila zmage s 7:5 in 6:2. V medsebojnih tekmah po novem Bogatinova proti Mrvarjevi tako vodi že s 4:0 v zmagah.

Petrol U18 OP Kranja
(Dekleta, TK Triglav Kranj, trda podlaga)

Četrtfinale
Zalokar E. – Marinkovič A. 6:2, 6:1
Bogatin J. – Tanko A. 6:0, 6:4
Mrvar K. S. – Por N. 6:1, 6:2
Širovnik A. – Milovanović L. 7:5, 6:3

Polfinale
Bogatin J. – Zalokar E. 6:2, 6:4
Mrvar K. S. – Širovnik A. 6:1, 6:2

Finale: Bogatin J. – Mrvar K. S. 7:5, 6:2