Petrol U18: Katarina Stefanija Mrvar do krstnega naslova na mladinskih turnirjih, v Kranju najboljši Videnovič

Na igriščih TK Triglav Kranj se je v ponedeljek končalo Petrol OP Kranja v mladinski kategoriji. Nove turnirske zmage se je veselil domači predstavnik Luka Videnovič. Že v nedeljo je po svoji krstni turnirski zmagi v mladinski kategoriji posegla Katarina Stefanija Mrvar. 

Luka Videnovič po preobratu do turnirske zmage v Kranju. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Petrol OP Kranja – fantje U18
(TK Triglav Kranj, trda podlaga)

Luka Videnovič (TR-KR) je v Kranju potrdil odlično formo, ki jo je kazal že januarja na Zala zimskem državnem prvenstvu U16, kjer je ugnal vso konkurenco. Tokrat se je do polfinala prebil povsem brez težav, v obračunu za mesto v finalu pa do zmage prišel predčasno. Miha Bajželj (TKMED), ki je prvi niz izgubil z 2:6, je v drugem vodil s 3:2, nato pa dvoboj predal.

V spodnji polovici žreba se je do finala brez kakršnihkoli pretresov prebil Ažbe Jarc (TKMED). Ta je po vrsti premagal štiri tekmece, odlično pa začel tudi svoj finalni dvoboj proti Videnoviču. Prvi niz je dobil s 6:4, a Videnovič je bil tisti, ki je bolje nadaljeval in na koncu dobil še drugi zaporedni obračun proti Jarcu. Rezultat v zmagah je zdaj poravnan na 2:2.

Četrtfinale
Videnovič L. – Retelj M. 6:0, 6:0
Bajželj M. – Car N. 6:2, 6:2
Bukovec R. – Albreht L. 6:1, 6:2
Jarc A. – Šteblaj B. 6:2, 6:1

Polfinale
Videnovič L. – Bajželj M. 6:2, 2:3* – predaja
Jarc A. – Bukovec R. 6:1, 6:3

Finale: Videnovič L. – Jarc A. 4:6, 6:1, 6:2


Katarina Stefanija Mrvar prvič najboljša na mladinskem turnirju. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Petrol OP Velenja – dekleta U18
(ŠTK Velenje, peščena podlaga)

Manj številčna je bila zasedba, ki se je za turnirsko zmago borila na Petrol OP Velenja. Na igriščih ŠTK Velenje so si polfinalno vstopnico priigrale Alja Širovnik (PTUJ), Kaja Najzer (TK-IN), Lana Milosavljević (TR-KR) in Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ).

V prvem polfinalu je bila Najzerjeva s kar 6:0 in 6:1 boljša od Alje Širovnik, zelo prepričljivo pa je do zmage nad Milosavljevićevo prišla tudi Katarina Stefanija Mrvar. Ta je odličen turnir kronala še s finalno zmago nad Kajo Najzer. Tekmo je sicer precej bolje pričela Najzerjeva, ki je prvi niz dobila s 6:0, a Mrvarjevi je uspel preobrat. Drugi niz je dobila s 6:4, v tretjem pa delo dokončala z rezultatom 6:3. Za Mrvarjevo je bila to 7. zmaga na 8 medsebojnih tekmah proti Najzerjevi.

Četrtfinale
Širovnik A. – Perendija Z. 6:2, 6:4
Najzer K. – Rozman Bešič T. 6:1, 6:1
Milosavljevič L. – Štusaj D. 6:3, 6:3
Mrvar K. S. – Sedej Š. 6:0, 6:2

Polfinale
Najzer K. – Širovnik A. 6:0, 6:1
Mrvar K. S. – Milosavljevič L. 6:2, 6:1

Finale: Mrvar K. S. – Najzer K. 0:6, 6:4, 6:3