Zala U16: Zoji Peternel generalka pred zaključnim TE turnirjem uspela na najboljši možen način, v Mariboru najboljša igralca TK Center Court

V ponedeljek smo dobili zmagovalca uvodnih preizkušenj zimskega dela nove sezone v starostni kategoriji Zala U16. Na igriščih TK Olimpija je naslov slavila Zoja Peternel, v Mariboru je največ pokazal Matic Hribar. 

Zoja Peternel na svojem prvem OP U16 turnirju do prve zmage.

Zoja Peternel (ŠDTŠR) je v Ljubljani sploh prvič nastopila na odprtem prvenstvu do 16. leta starosti in takoj prišla do turnirske zmage. Igralka, ki se bo prihodnji teden skupaj s Svitom Suljićem predstavila na zaključnem Tennis Europe turnirju najboljših igralcev v starostni kategoriji U12, na igriščih TK Olimpija v glavnem delu turnirja ni izgubila niti niza, še najbližje temu, da jo premaga, pa je bila v 2. kolu kvalifikacij Katarina Stefanija Mrvar. Peternelova je odločilni tretji niz dobila z 10:4.

Končna zmagovalka je v glavnem delu turnirja po vrsti premagala Taro Murshed (ŽTKMB), Zalo Perendijo (N.GOR), Evo Zalokar (TR-KR), v polfinalu Mio Saro Ribnikar (TK-CC) in za konec še Zalo Vnuk (MAXLJ). Slednja je tekom celotnega turnirja kazala odlične predstave, prav tako se je v finale prebila brez izgubljenega niza, finalnega dvoboja pa na žalost ni uspela zaključiti. Dvoboj je pri zaostanku s 5:7 in rezultatu 1:1 v drugem nizu predala.

V Mariboru finale dveh igralcev TK Center Court

V teh dneh je bilo pestro tudi na Štajerskem, kjer so se za turnirsko zmago na OP U16 turnirju merili fantje. Tam sta se kot nepostavljena igralca v polfinale prebila Marko Retelj (OTOČE) in Klemen Škorjanc (TK-CC), ki pa sta bila na to v boju za finale vendarle prekratka. Za previsoko oviro sta se izkazala Matic Hribar in Gašper Matijašič (oba TK-CC).

Igralca sta se v finalu med seboj pomerila že devetič na uradnih tekmah, do nove zmage pa je prišel Hribar. Sprva je sicer bolje kazalo Matijašiču, ki je prvi niz dobil s 6:3, a Hribar je nato dvakrat odgovoril s 6:2 in rezultat v zmagah na medsebojnih dvobojih povišal na 8:1.

Osemnajst tenisačev se je med seboj pomerilo tudi na Zala U16 B turnirju, ki je potekal na igriščih ŠTK Velenje. Še enkrat več je nase opozoril 11-letni Aljaž Štor (CTA), ki je premagal vso konkurenco. V finalu je zaigral proti Maiju Winterleitnerju (TK-CC), ki je pred tem v polfinalu tesno premagal Mihaela Kušarja Stojakovića (TK-CC), in bil boljši s 6:4 in 6:2.

OP Ljubljana
(Dekleta, Zala U16, TK Olimpija, trda podlaga)

Četrtfinale
Vnuk Z. – Najzer K. 7:5, 6:1
Bizjak Z. – Mihelčič S. 6:4, 4:6, 6:2
Peternel Z. – Zalokar E. 7:6(1), 6:1
Ribnikar M. S. – Šifrer E. 6:3, 6:4

Polfinale
Vnuk Z. – Bizjak Z. 6:4, 6:3
Peternel Z. – Ribnikar M. S. 6:2, 6:1

Finale: Peternel Z. – Vnuk Z. 7:5, 1:1* – predaja


OP Maribor
(Fantje, Zala U16A, ŽTK Maribor, tepih)

Četrtfinale
Hribar M. – Šiftar J. 6:1, 6:0
Retelj M. – Rot N. 6:0, 6:1
Škorjanc K. – Šteblaj B. 6:2, 3:6, 6:2
Matijašič G. – Ploj J. 6:3, 6:4

Polfinale
Hribar M. – Retelj M. 6:4, 6:2
Matijašič G. – Škorjanc K. 6:4, 5:7, 7:3

Finale: Hribar M. – Matijašič G. 3:6, 6:2, 6:2


OP Velenje
(Fantje, Zala U16B, ŠTK Velenje, pesek)

Polfinale
Winterleitner M. – Kušar Stojakovič M. 6:3, 3:6, 10:8
Štor A. – Najzer J. 6:3, 6:1

Finale: Štor A. – Winterleitner M. 6:4, 6:2

FOTO