U16: Binetu Lazarju B turnir v Radovljici, turnirja A kategorije še v teku

Na igriščih TK Radovljica se je v nedeljo, 19. septembra, že zaključilo odprto prvenstvo v kategoriji Zala U16 fantje B. Do največjega pokala se je prebil predstavnik domačega kluba Bine Lazar. 

Bine Lazar (na fotografiji levo) v finalu boljši od Jakoba Laha. (Foto: FB/TK Radovljica)

V Radovljici se je v boj za odmeven rezultat podalo 21 tekmovalcev. Že v uvodnih kolih smo videli nekaj zanimivih obračunov, pestro pa je bilo tudi v četrtfinalu.

Prvi nosilec Jakob Lah (RADOM) je po treh nizih strl odpor Aleksa Zemljića (ŽTKMB), za napredovanje v polfinale pa se je moral zelo potruditi tudi Bine Lazar (RADOV), ki je z 2:1 v nizih premagal Taya Klepa (TK-CC). Bolj sta bila v četrtfinalu prepričljiva Lan Lamovšek (ŠD_LTA) in Tai Tristan Papež (OTOČE), a v boju za finale sta morala oba priznati premoč Lahu in Lazarju. Bine je najboljše prihranil prav za konec, ko je finalni obračun proti Lahu dobil s kar 6:1 in 6:1.

Turnirja Zala U16 v A kategoriji ta teden potekata na igriščih TK Center Court (fantje) in ŽTK Maribor (dekleta). V kolikor bo vreme dovoljevalo, bodo igralci in igralke v ponedeljek odigrali četrtfinalne in polfinalne dvoboje, medtem ko bosta finalna obračuna v konkurenci fantov in deklet odigrana v torek. Pri fantih je že v 1. kolu z nastopi končal 1. nosilec turnirja Lukas Marjanović (GROSU), ki je predal dvoboj proti Petru Marnu (TK-CC). Pri dekletih je v četrtfinale napredovalo vseh osem nosilk.

Dekleta – OP Maribor
(Zala U16, ŽTK Maribor, peščena podlaga, zunaj)

Četrtfinale
Petelinšek P. – Zalokar E.
Doberlet P. – Šifrer E.
Najzer K. – Kovačič N.
Murshed T. – Završki N.


Fantje – OP Ljubljana
(Zala U16A, TK Center Court, peščena podlaga, zunaj)

Četrtfinale
Desy D. – Mohar V.
Stollecker M. – Marković L.
Bogunović M. – Bajželj M.
Matijašič G. – Angeli C.


Fantje – OP Radovljica
(Zala U16B, TK Radovljica, peščena podlaga, zunaj)

Polfinale
Lah J. – Lamovšek L. 3:6, 6:1, 6:4
Lazar B. – Papež T. T. 6:2, 6:4

Finale: Lazar B. – Lah J. 6:1, 6:1