U16: Ana Tara Praček in Carlo Angeli zmagovalca Mastersa v Kopru

Le dva dni po končanem Mastersu U12 smo na igriščih TK Luka Koper dobili tudi zmagovalca zaključnega turnirja poletnega dela sezone v starostni kategoriji Zala U16. To sta postala Ana Tara Praček (LUKAKP) in Carlo Angeli (ŽTKMB).

Finale igralcev ŽTK Maribor je pripadel Carlu Angeliju.

V konkurenci fantov sta se turnirja udeležila najvišje uvrščena igralca na U16 TZS lestvici Žiga Švec (ŽTKMB) in Luka Videnović (TR-KR), od najboljših 12 igralcev sta manjkala 3. in 4.-uvrščeni Matic Križnik (TK-CC) in Vaal Urankar (TABRE) ter 9.-uvrščeni Jaka Tomažin (ASLIT).

V polfinale sta se v zgornjem delu žreba prebila Žiga Švec in Ažbe Jarc (TKMED), v spodnjem delu pa je to uspelo Carlu Angeliju (ŽTKMB) in Videnoviću. Predvsem Angeli je že v četrtfinalu potrdil, da je njegova forma v vzponu, saj je prepričljivo s 6:1 in 6:1 ugnal Lukasa Marjanovića (GROSU). Angelija v nadaljevanju nista zaustavila niti najvišje postavljena Videnović in Švec. Od prvega je bil Angeli v polfinalu boljši s 6:2 in 6:4, v finalu, ki se je na žalost končal predčasno, pa je bil boljši še od Šveca. Ta je dvoboj pri zaostanku z 2:6 in 1:4 predal.

Pri dekletih lovorika ostala doma

V Kopru so se za naziv najboljše ob zaključku poletne sezone pomerila tudi dekleta. Ker se turnirja niso udeležile Anamari Žnuderl (MU-SO), Nala Kovačič (ŽTKMB), Eva Muller Uhan in Ana Lanišek (obe TC-LJ), so se na Obali lahko predstavile tudi Eva Zalokar (TR-KR), Julija Bogatin (LUKAKP), Zala Bizjak (CTA) in Pika Doberlet (TR-KR).

Priložnost je še posebej dobro izkoristila Julija Bogatin, ki se je prebila vse do polfinala, tam pa z 0:2 v nizih morala priznati premoč Ani Tari Praček (LUKAKP). Ta je tekom celotnega turnirja nastopala izjemno prepričljivo in se na koncu povsem zasluženo prebila do turnirske zmage. V finalu je s 6:2 in 4:0 (predaja) premagala Pio Petelinšek (ŽTKMB), ki je pred tem na zelo podoben način dobila tako četrtfinalni kot tudi polfinalni dvoboj. V obeh se je rešila naprej z zmago s 7:5 v drugem nizu, nato pa je delo dokončala še s 6:1 v tretjem.

Ana Tara Praček (levo) v finalu boljša od Petelinškove.

Zavarovalnica Triglav U16
(TK Luka Koper, peščena podlaga, zunaj)

FANTJE

Četrtfinale
Švec Ž. – Stollecker M. 6:2, 6:3
Jarc A. – Bernard M. 7:6, 6:3
Angeli C. – Marjanović L. 6:1, 6:1
Videnović L. – Bajželj M. 6:2, 7:5

Polfinale
Švec Ž. – Jarc A. 6:0, 6:2
Angeli C. – Videnović L. 6:2, 6:4

Finale: Angeli C. – Švec Ž. 6:2, 4:1*– predaja

DEKLETA

Četrtfinale
Bogatin J. – Mumlek L. b.b.
Praček A. T. – Završki N. 6:2, 6:0
Flerin L. – Vnuk Z. 2:6, 6:1, 6:2
Petelinšek P. – Doberlet P. 3:6, 7:5, 6:1

Polfinale
Praček A. T. – Bogatin J. 7:5, 6:0
Petelinšek P. – Flerin L. 1:6, 7:5, 6:1

Finale: Praček A. T. – Petelinšek P. 6:2, 4:0* – predaja