U14: V Ljubljani izjemni trije dnevi Mihelčičeve, Bečirovič Novak najboljši v Mariboru

Tekmovalci v starostni kategoriji U14 so se od sobote dalje merili na turnirjih v Ljubljani, Mariboru in Celju. Do turnirskih zmag so se prebili Sara Mihelčič, Mark Bečirovič Novak in Dan Turnšek. 

Sara Mihelčič (povsem levo) je osvojila turnir na igriščih TC Ljubljana.

Deklice so se za naslov na OP Ljubljane merile na igriščih TC Ljubljana, kjer se je v četrtfinale prebilo 5 od skupno 7 nosilk. Ob odsotnosti Jerce Fleischman (TKMED), ki bi morala nastopiti kot 4. nosilka, so si mesto polfinalu priigrale štiri najvišje postavljene igralke.

Veritsa Yaneva (BREŽI) je v zgornjem delu žreba v polfinalu s 6:2 in 7:5 premagala 1. nosilko turnirja Taro Murshed (ŽTKMB), v finalu pa se je za svojo prvo posamično turnirsko zmago v starostni kategoriji U14 pomerila proti Sari Mihelčič (TK-CC), ki je bila v drugem polfinalu s 6:4 in 6:1 boljša od Kaje Kadak Ocvirk (MAXLJ).

Izjemen teden je s turnirsko zmago kronala leto dni starejša Sara Mihelčič, ki je bila na tretjem medsebojnem obračunu še tretjič boljša od Veritse Yaneva. Predstavnica TK Center Court je bila boljša s 6:0 in 6:2.

Odmev OP Ljubljane 
(Deklice, U14, TC Ljubljana, pesek)

Četrtfinale
Murshed T. – Štor N. 6:3, 6:0
Yaneva V. – Stražar H. 6:4, 6:0
Kadak Ocvirk K. – Lamovšek P. 6:3, 7:6(4)
Mihelčič S. – Marinkovič A. 6:1, 6:1

Polfinale
Yaneva V. – Murshed T. 6:2, 7:5
Mihelčič S. – Kadak Ocvirk K. 6:4, 6:1

Finale: Mihelčič S. – Yaneva V. 6:0, 6:2


Dečki so se tokrat zbrali na igriščih ŽTK Maribor, kjer je domačine z zmago in s svojo krstno turnirsko zmago v kategoriji U14 A razveselil predstavnik domačega kluba Mark Bečirovič Novak. Ta se je izjemno zanesljivo prebil do finala, tam pa po treh nizih strl odpor Liama Lugariča (TK_SB), ki je pred tem proti Bečiroviču Novaku beležil delni izid 3:0 v zmagah. Za igralca je bila 7 medsebojna tekma, s 4:3 sicer še naprej vodi Lugarič.

Ob že omenjenih Bečiroviču Novaku in Lugariču velja omeniti tudi polfinalista Jošta Pečovnika (SL-LJ) in od vseh treh leto dni mlajšega Aljaža Štora (CTA), ki se je po tesni zmagi nad Tayjem Klepom (TK-CC) prav tako prebil med najboljše štiir.

Odmev OP Maribora
(Dečki, U14 A, ŽTK Maribor, tepih)

Četrtfinale
Bečirovič Novak M. – Konečnik L. 6:3, 6:2
Pečovnik J. – Škundrič P. 6:1, 6:3
Štor A. – Klep T. 1:6, 7:6(4), 6:4
Lugarič L. – Novakovič L. 6:1, 6:0

Polfinale 
Bečirovič Novak M. – Pečovnik J. 6:1, 6:0
Lugarič L. – Štor A. 6:3, 6:0

Finale: Bečirovič Novak M. – Lugarič L. 6:2, 3:6, 6:2


Tako kot smo v zadnjem času v U14 kategoriji že vajeni, se je vzporedno s turnirjem A kategorije odvijal tudi turnir kategorije B. Igralci so se za turnirsko zmago merili na igriščih TK Celje. Prijavilo se je 17 igralcev, med najboljše štiri so se prebili Dan Turnšek (ŠD_LOK), Samo Kostanjšek (RADOM), Urh Sevnik (ŠENTJ) in Otto Jerko (TK-CC). V finalu se je po dramatičnem razpletu zmage z 10:7 v odločilnem tretjem nizu veselil Turnšek.

Odmev OP Celja
(Dečki, U14 B, TK Celje, pesek)

Polfinale
Turnšek D. – Kostanjšek S. 6:4, 6:3
Sevnik U. – Jerko O. 6:1, 6:1

Finale: Turnšek D. – Sevnik U. 6:3, 0:6, 10:7