U14: Petrović v finalu boljši od Šeška, nova turnirska zmaga Peternelove (FOTO)

V Ljubljani smo bili v zadnjih nekaj dnevih priča odličnemu tenisu, ki so ga prikazali igralci in igralke v starostni kategoriji Odmev U14. Še enkrat je odlično formo potrdila Zoja Peternel, do naslova še Luka Petrović, Jakob Cikajlo in Lana Pleskovič.

Zoja Peternel (na sredini) v finalu boljša od Ane Stojneva.

Dečke je v zadnjem novembrskem vikendu gostil TK Center Court, kjer je potekal tako turnir v A kot tudi v B kategoriji. Kot je temu že v navadi, je manjše število tekmovalcev nastopilo v B kategoriji, kjer je bil blizu končni zmagi domači predstavnik Tilen Košak. Ta je do finala nastopal zelo prepričljivo, v finalu pa tesno klonil proti Jakobu Cikajlu (RADOM). Tudi ta se je z odličnimi predstavami sprehodil do finala, tam pa bil v ključnih trenutkih bolj zbran in tretji niz dobil z rezultatom 10:8.

Številčnejša je bila zasedba v A kategoriji, kjer se je za nekatere tekmovalce pot končala že v kvalifikacijah. V četrtfinalu smo najbolj zanimiv dvoboj spremljali med Aljažem Štorom (CTA) in Juretom Šiftarjem (ZKLUB). V polfinale je po zmagi s 7:3 v tie-breaku tretjega niza napredoval Šiftar, ki pa v polfinalu ni imel pravih možnosti proti Luki Petroviću (TK-CC).

V drugem polfinalu sta loparje prekrižala 1. nosilec turnirja Žiga Šeško (ASLIT), ki je do polfinala na skupno treh tekmah izgubil le tri igre, ter Maksim Despotović (TK-CC). Z zmago z 2:0 v nizih je Šeško preprečil finale dveh domačih predstavnikov, končnega slavja domačega igralca pa mu vendarle ni uspelo preprečiti. Petrović je namreč finalni obračun dobil s 7:5 in 6:3 ter tako zaostanek v zmagah na medsebojnih tekmah znižal na 2:6.

Peternelova osvojila drugi zaporedni turnir v Sloveniji

Tudi v konkurenci deklic sta potekala turnirja v A in B kategoriji. Na igriščih ŠD LTA se je odvijal tisti v B kategoriji, na katerem smo v finalu spremljali dvoboj dveh predstavnic ljubljanskih klubov. Lana Plesković (TC_LJ) je v napetem finalu z rezultatom 6:4, 3:6 in 10:7 strla odpor Julije Ivanc (SL-LJ).

Turnir A kategorije je potekal na igriščih TA Breskvar, kjer z izjemo Nike Mlakar (RADOV), ki je uvodni dvoboj proti Leticiji Pipan (OL-LJ) predala brez boja, vse nosilke prišle v četrtfinale. Za najbolj zanimiv četrtfinalni obračun sta poskrbeli Ana Stojneva (TK-CC) in 2.nosilka Tara Murshed (ŽTKMB). V polfinale je po tesni zmagi napredovala Stojneva, ki je kasneje rezultat nadgradila še s polfinalno zmago nad Saro Mihelčič (TK-CC).

Na zadnji stopnički je Stojnevo zaustavila v zadnjem času nezaustavljiva Zoja Peternel (ŠDTŠR), ki je po vrsti ugnala Ano Marinkovič (TR-KR), Melani Berk (KRMELJ), Tiso Strbad (BO-BI), v polfinalu Kajo Kadak Ocvirk (MAXLJ) in za konec v finalu še Stojnevo. Najboljši odpor je Peternelovi nudila Kadak Ocvirkova, ki je prvi niz dobila s 7:5, naslednja dva pa izgubila. Stojneva je v finalu Peternelovi odvzela pet iger.

Za Zojo je to drugi zaporedni osvojeni turnir pod okriljem Tenis Slovenije. V začetku novembra je bila najboljša že na svojem krstnem U16 turnirju na igriščih TK Olimpija. Še pred tem je v avgustu osvojila tudi turnir dvojic v Kopru.

Odmev OP Ljubljana
(Dečki U14, A kategorija, TK Center Court, pesek)

Četrtfinale
Šeško Ž. – Pečovnik J. 6:1, 6:0
Despotović M. – Lugarič L. 6:1, 6:3
Šiftar J. – Štor A. 6:0, 4:6, 7:6(3)
Petrović L. – Bečirovič Novak M. 6:2, 6:1

Polfinale
Šeško Ž. – Despotović M. 6:3, 6:2
Petrović L. – Šiftar J. 6:2, 6:0

Finale: Petrović L. – Šeško Ž. 7:5, 6:3


Odmev OP Ljubljana
(Dečki U14, B kategorija, TK Center Court, pesek)

Polfinale
Košak T. – Bukovec G. 6:2, 6:0
Cikajlo J. – Zajc Hace L. 6:0, 6:0

Finale: Cikajlo J. – Košak T. 6:3, 4:6, 10:8


Odmev OP Ljubljana
(Deklice U14, A kategorija, TA Breskvar, tepih)

Četrtfinale
Peternel Z. – Strbad T. 6:4, 6:1
Kadak Ocvirk K. – Novak T. 6:1, 6:1
Mihelčič S. – Fusil L. 6:3, 6:1
Stojneva A. – Murshed T. 6:3, 6:7(6), 6:4

Polfinale
Peternel Z. – Kadak Ocvirk K. 5:7, 6:4, 6:3
Stojneva A. – Mihelčič S. 6:3, 6:2

Finale: Peternel Z. – Stojneva A. 6:2, 6:3


Odmev OP Ljubljana
(Deklice U14, B kategorija, ŠD LTA, pesek)

Polfinale
Pleskovič L. – Grajžl E. 6:2, 6:3
Ivanc J. – Bratić L. 6:0, 6:2

Finale: Pleskovič L. – Ivanc J. 6:4, 3:6, 10:7

FOTOGALERIJA