U14: Mrvarjeva najboljša v Brežicah, v Radomljah Matijašič v finalu strl odpor Koblarja

V ponedeljek sta se na igriščih TK Radomlje in TK Brežice končala turnirja v starostni kategoriji Odmev U14. Do naslova sta se prebila Gašper Matijašič (TK-CC) in Katarina Stefanija Mrvar (ŠENTJ).

Gašper Matijašič (na sredini) v finalu boljši od Koblarja.

Že v ponedeljkovih dopoldanskih urah se je na igriščih TK Radomlje zaključil turnir B kategorije pri dečkih, ki je pripadel Denisu Zemljiču iz ŽTK Maribor. Zmagovalec je bil tekom celotnega turnirja zelo prepričljiv, na poti do naslova pa se mu je še najbolje upiral Peter Bevc (ŠD LOK), ki je v polfinalu zbral 6 iger. Zemljič je v finalu s 6:1 in 6:0 premagal Liama Lalića (ŽTKMB).

Na A turnirju sta se za naslov najboljšega v Radomljah pomerila Gašper Matijašič (TK-CC) in Rob Koblar (TKMED), ki sta si nasproti stala že v drugi polovici avgusta na turnirju v Portorožu. Takrat je dvoboj z 2:0 v nizih dobil Matijašič, ki je bil boljši tudi tokrat, a Koblar je tokrat nasprotniku nudil precej boljši odpor. Drugi niz je dobil s 6:4 in tako izsilil tretji niz, kjer je znova več pokazal Matijašič. Že predtem smo v polfinalu spremljali dva zanimiva dvoboja, kjer sta se Matijašiču in Koblarju dobro upirala Nino Govedič (TK_SB) in Jure Šiftar (ZKLUB).

Deklice v starostni kategoriji U14 so se tokrat zbrale v Brežicah, kjer prav tako ni manjkalo dobrega tenisa. Turnir je pričelo 28 tekmovalk, med najboljše štiri pa se je uspelo prebiti Kaji Najzer (TK-IN), Tari Murshed (ŽTKMB), Ani Stojnevi (MAXLJ) in Katarini Stefaniji Mrvar (ŠENTJ). Zadnja je v drugem polfinalu s 6:1 in 6:4 odpravila Stojnevo, medtem ko se je prvi polfinale med Najzerjevo in Murshedovo po predaji prve končal predčasno. V finalu je v zaključkih obeh nizov več pokazala Mrvarjeva.

Dečki – OP Radomlje
(Odmev U14, TK Radomlje, peščena podlaga, zunaj)

A TURNIR

Četrtfinale
Matijašič G. – Bečirovič Novak M. 6:1, 6:3
Govedič N. – Pajer Stanić A. 6:3, 6:3
Koblar R. – Rener L. 6:2, 6:3
Šifar J. – Desy D. b.b.

Polfinale
Matijašič G. – Govedič N. 5:7, 6:4, 6:3
Koblar R. – Šiftar J. 5:7, 6:2, 6:3

Finale: Matijašič G. – Koblar R. 6:4, 4:6, 6:1

B TURNIR

Polfinale
Lalić L. – Starčič J. 6:2, 6:2
Zemljić D. – Bevc P. 6:3, 6:3

Finale: Zemljić D. – Lalić L. 6:1, 6:0


Deklice – OP Brežice
(Odmev U14, TK Brežice, peščena podlaga, zunaj)

Četrtfinale
Nazjer K. – Kadak Ocvirk K. 6:1, 6:2
Murshed T. – Mihelčič S. 7:6(4), 6:4
Stojneva A. – Marinkovič A. 6:3, 7:5
Mrvar K. S. – Yaneva V. 6:2, 2:6, 6:2

Polfinale
Murshed T. – Najzer K. 6:4, 3:2* – predaja
Mrvar K. S. – Stojneva A. 6:1, 6:4

Finale: Mrvar K. S. – Murshed T. 6:4, 7:5