U12: V Medvodah nosilke izjemno prepričljive, v Celju že znana finalista

Turnirji pod okriljem Tenis Slovenije, ki v teh dneh potekajo v starostni kategoriji U12, se bližajo zaključni fazi. V Celju sta že znana oba finalista, medtem ko ponedeljek v Medvodah pred finalnim obračunom prinaša še polfinalna dvoboja. 

Sara Kovačević se bo v ponedeljek borila za finale, Aleksej Mulej je bil v Celju zaustavljen v polfinalu. (Foto: Instagram)

Na igriščih TK Spin Medvode se te dni merijo deklice U12 v A in B kategoriji. Na glavnem turnirju se je vseh 8 nosilk zanesljivo prebilo v četrtfinale, tam pa so pot mimo tretje ovire na turnirju našle prve štiri nosilke Una Grubešić (GFTA), Brina Milovanović Stamejčić (TKMED), Hana Peterlin Pahor (BENČ) in Sara Kovačević (MAJA).

Ponedeljkov program se bo z obema polfinalnima dvobojema pričel ob 9. uri, po 10. uri sledi finale B turnirja med Inajo Vršič (LUKAKP) in Loti Hribernik (TR-KR), nato pa še veliki finale A turnirja.

Še korak bližje zaključku turnirja so dečki U12 v Celju. Tam sta za najbolj napeto tekmo 2. kola poskrbela Jaka Brolih (BR-MB) in Mark Pavčič (TKMED). V nadaljnje tekmovanje je po zmagi z rezultatom 10:8 v tretjem nizu napredoval Brolih, ki pa v četrtfinalu ni imel pravih možnosti proti razpoloženemu Sergeju Videnoviču (TR-KR).

Predstavnik TK Triglav Kranj je v polfinalu premagal še 1. nosilca turnirja Alekseja Muleja (MAJA) in si tako zagotovil mesto v ponedeljkovem finalu. Nasproti mu bo stal 2. nosilec turnirja Matija Kozjak (TK-CC), ki je v drugem polfinalu s 6:0 in 6:3 ugnal Petra Škundriča (ŽTKMB). Finale se bo pričel ob 10. uri.

Na turnirju B kategorije, ki poteka na igriščih ŠRD Max Ljubljana se bosta za lovoriko pomerila Filip Margon (TC-ISO) in Vitan Marušič (BO-BI). Tudi ta dvoboj se bo pričel ob 10. uri.

OP Celje
(Dečki U12, A kategorija, TK Celje, pesek)

Četrtfinale
Mulej A. – Filipič L. 6:0, 6:2
Videnovič S. – Brolih J. 6:0, 6:1
Škundrič P. – Pečovnik J. 6:4, 6:1
Kozjak M. – Đokić S. 7:6(5), 6:4

Polfinale
Videnovič S. – Mulej A. 6:2, 6:4
Kozjak M. – Škundrič P. 6:0, 6:3

Finale: Videnovič S. – Kozjak M. [22.11.]

OP Ljubljana
(Dečki U12, B kategorija, ŠRD Max Ljubljana, pesek)

Polfinale
Margon F. – Sisan Grošelj A. 6:2, 6:3
Marušič V. – Cvetko T. 6:4, 7:5

Finale: Margon F. – Marušič V. [22.11.]

OP Medvode
(Deklice U12, A kategorija, TK Spin Medvode, trda podlaga)

Četrtfinale
Grubešić U. – Novak T. 6:2, 6:3
Milovanović Stamejčić B. – Štor N. 6:3, 6:4
Peterlin Pahor H. – Lunder E. T. 6:1, 6:2
Kovačević S. – Kožuh N. 6:2, 6:0

Polfinale, 22.11.
Grubešić U. – Milovanović Stamejčić B.
Peterlin Pahor H. – Kovačević S.

OP Medvode
(Deklice U12, B kategorija, TK Spin Medvode, trda podlaga)

Polfinale
Vršič I. – Luks Šuvak A. 6:0, 6:1
Hribernik L. – Korolkova N. 6:4, 6:3

Finale: Vršič I. – Hribernik L. [22.11.]