U12: Sara Kovačević v Medvodah s 5. zaključno žogico prekinila niz porazov proti Grubešićevi, v Mariboru najboljši Škundrič

V kategoriji U12 smo bili na dveh turnirjih priča dvema povsem različnima finalnima dvobojema. Izjemno izenačen obračun smo spremljali v Medvodah, kjer je Sara Kovačević v tretjem nizu strla odpor Une Grubešić, veliko hitreje pa je bilo konec obračuna v Mariboru, kjer je odličen turnir z zmago nad Aleksejem Mulejem kronal Peter Škundrič.

Sara Kovačević najboljša v Medvodah, Aleksej Mulej drugi na igriščih ŽTK Maribor. (Foto: Instagram)

OP Medvode – deklice U12
(TK Spin Medvode, trda podlaga)

V Medvodah, kjer je od najboljših manjkala zgolj Nika Štor (RAVNE), je v zgodnji fazi turnirja presenečenje pripravila Tara Stojanović (ŠD_LTA). Ta je v 2. kolu s 6:3 in 6:1 premagala 5. nosilko turnirja Lili Štusaj (ŠD_LOK), polfinalistko zadnjega U12 turnirja, ki je potekal na igriščih TK Branik Maribor. V četrtfinalu je Stojanovićeva naletela na razpoloženo Saro Kovačević (MAJA), ki je bila prepričljivo boljša, veliko težje delo pa je 2. nosilko čakalo v polfinalu, kjer se ji je odlično zoperstavila Brina Milovanovič Stamejčič (TKMED).

Po treh nizih se je zmage vendarle veselila Kovačevićeva, katero pa je za konec čakal že 4. finale proti Uni Grubešić (GFTA) v letošnji zimski sezoni. Grubešićeva se je za razliko od Kovačevićeve brez težav prebila v finale, tam pa tokrat morala priznati premoč tekmici iz TK Maja Matevžič.

Sara je tekmo bolje pričela, Una je z dobrim zaključkom drugega niza tekmo popeljala v tretji niz, tam pa je znova več pokazala Kovačevićeva. Ta je imela že pri vodstvu s 5:3 na servis Une na voljo štiri zaključne žogice, a 1. nosilka se ni predala. Izsilila je 10. igro niza, v kateri je Sara pri rezultatu 40:30 izkoristila 5. zaključno žogico in tako prekinila niz štirih zaporednih porazov proti Uni.

V B kategoriji se je turnirske zmage razveselila Sara Miklavžin (ŠTKVE), ki je bila v finalu prepričljivo s 6:1 in 6:0 boljša od Deje Maučec Šuvak (RADOV).

KATEGORIJA A

Četrtfinale
Grubešić U. – Lunder T. E. 6:1, 6:1
Peterlin Pahor H. – Kožuh N. 6:1, 6:2
Milovanović Stamejčič B. – Novak T. 7:6(6), 6:4
Kovačevič S. – Stojanović T. 6:1, 6:2

Polfinale
Grubešić U. – Peterlin Pahor H. 6:2, 6:1
Kovačević S. – Milovanović Stamejčič B. 6:2, 4:6, 6:4

Finale: Kovačević S. – Grubešić U. 7:5, 4:6, 6:4


KATEGORIJA B

Polfinale
Miklavžin S. – Petek E. 6:3, 6:1
Maučec Šuvak D. – Ravnjak A. 6:2, 6:4

Finale: Miklavžin S. – Maučec Šuvak D. 6:1, 6:0  OP Maribora – dečki U12
(ŽTK Maribor, tepih)

Najboljši na U12 turnirju v Mariboru.

Dečki so se za turnirsko zmago tokrat pomerili na igriščih ŽTK Maribor, kjer se je še 3. zaporedne zmage na U12 turnirjih veselil domači predstavnik Peter Škundrič. Ta je na poti do naslova premagal pet tekmecev, skupaj pa izgubil le 10 iger.

V polfinalu je s 6:3 in 6:0 ugnal Matijo Kozjaka (TK-CC), ki je do tistega trenutka nadigral tri nasprotnike, v finalu pa še drugič v letošnji zimski sezoni Alekseja Muleja (MAJA). Končni rezultat je bil 6:2 in 6:1. Mulej je predtem v polfinalu po treh nizih strl odpor 2. nosilca Sergeja Videnoviča (TR-KR).

Turnir B kategorije je pripadel Juretu Stanovniku (TKVTA), ki je bil v finalu s 6:3 in 6:0 boljši od 1. nosilca turnirja Jana Fišingerja (HOČE).

KATEGORIJA A

Četrtfinale
Škundrič P. – Đokič S. 6:1, 6:1
Kozjak M. – Brolih J. 6:0, 6:0
Mulej A. – Požonec L. b.b.
Videnovič S. – Škundrič M. 6:2, 7:6(2)

Polfinale
Škundrič P. – Kozjak M. 6:3, 6:0
Mulej A. – Videnovič S. 6:4, 3:6, 6:2

Finale: Škundrič P. – Mulej A. 6:2, 6:1


KATEGORIJA B

Polfinale
Fišinger J. – Jaušovec N. 6:2, 6:1
Stanovnik J. – Pfeifer N. 6:1, 6:1

Finale: Stanovnik J. – Fišinger J. 6:3, 6:0