Turnir WTA 250 Zavarovalnica Sava Portorož z vsemi najboljšimi Slovenkami; Kasatkina prva nosilka

WTA je danes objavila vpisno listo za turnir WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Ta bo na Obali potekal od 13. do 19. septembra. Teniški turnir WTA 250 se namreč po 11 letih znova vrača v Tenis areno Portorož, ki bo zagotovo postregla s spektakularnimi dvoboji. Med prijavljenimi igralkami sta najvišje postavljeni Rusinja, Daria Kasatkina, in Španka, Paula Badosa, nastopile pa bodo tudi vse najboljše Slovenke.

Barve Slovenije bodo na turnirju zastopale Tamara Zidanšek, Polona Hercog, Kaja Juvan, Dalila Jakupović nekaj pa jih bo nastopilo tudi v kvalifikacijah.

V Portorožu vse najboljše Slovenke.

DOGODEK POSPREMILI S POMENLJIVO KAMPANJO

Nastop naših športnic smo na Tenis Sloveniji podprli z močno in pomenljivo komunikacijsko kampanjo, ki v ospredje postavlja igralke ter besede, ki opisujejo njihov značaj. Menimo namreč, da se v življenju, v poslu in tudi v oglaševanju prevečkrat opisuje ženske s pridevniki, ki se navezujejo na njihovo zunanjost. To pa ni tisto, kar zares definira ženske. Zato so najboljše slovenske teniške igralke postavili ob bok besed, kot so spoštovanje, moč, pogum, čast, uspeh, strast in ponos. Ravno to so namreč tiste lastnosti, ki bodo našim športnicam pomagale pri borbi za zmago na turnirju WTA Zavarovalnica Sava Portorož.

DO KONCA ŠE DEVET TURNIRJEV SERIJE WTA 250

Vseh turnirjev serije WTA 250 je letos v programu 29, do konca sezone pa jih še devet (dva potekata ta teden v ZDA). Istočasno kot v Portorožu bo podoben turnir potekal še v Luksemburgu. Zmagovalka turnirja pa prejme 280 točk za WTA lestvico. Slovenija je letos že pridobila tri zmage na omenjenih turnirjih – prislužili so si jo Tamara Zidanšek v Lozani med posameznicami, Andreja Klepač v igri dvojic v Bad Homburgu (najboljša je bila tudi na WTA 500 v San Joseju) in Kaja Juvan, ki je bila v ženskih dvojicah najboljša pred kratkim v Romuniji. Stiskajmo torej pesti za naše najboljše teniške igralke na turnirju WTA Zavarovalnica Sava med 13. in 19. septembrom!

VPISNA LISTA