Turnir v Indian Wellsu odpovedala tudi druga igralka sveta

Nastop na ženskem teniškem turnirju v Indian Wellsu, ki po novem sodi v serijo WTA 1000, je med zadnjimi odpovedala tudi trenutno druga teniška igralka sveta Belorusinja Arina Sabalenka. Letošnja zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije v ženskih dvojicah je kot razlog navedla okužbo z novim koronavirusom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Triindvajsetletna igralka iz Minska je vest o okužbi objavila na svojem profilu Instagram. Zapisala je: “Sem v izolaciji, dokler ne bom dobila dovoljenja zdravnikov in zdravstvenih delavcev. Zaenkrat je videti dobro, vendar sem res žalostna, da letos ne bom zaigrala na turnirju.”

Na turnirju v Indian Wellsu, ki se bo začel prihodnji teden, bi bila prva nosilka, potem ko je svoj nastop odpovedala prva igralka na svetovni računalniški jakostni lestvici WTA Avstralka Ashleigh Barty.

Sabalenka je v začetku leta izrazila dvom o cepivih proti covidu-19, češ “da ni bilo dovolj časa za testiranje cepiv”. “Težko je reči, a cepljenja si pravzaprav še ne želim in tudi nočem, da ga vzame moja družina.” Dodala pa je tudi, da se bo cepila, če bo priložnost, navaja dpa.

Nastop na tem turnirju v Kaliforniji sta že pred tem odpovedali tudi Japonka Naomi Osaka in Američanka Serena Williams. Nastop na mastersu ATP serije 1000 v Indian Wellsu je odpovedal tudi srbski teniški zvezdnik Novak Đoković.

Masters v kalifornijski puščavi bi sicer morali biti na sporedu marca, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na oktober. Lani je odpadel.

Sabalenka si je sicer že zagotovile nastop na finalu WTA, zaključnem turnirju sezone, na katerem se zberejo najboljše teniške igralke sezone. Sklepni turnir bo v mehiški Guadalajari 8. novembra.