Turnir Tennis Europe U14 v Kopru že v polnem teku; glavni favoriti na začetku prepričljivi

Takoj zatem, ko se je s turnirjem ITF J4 v Domžalah zaključil niz mladinskih ITF turnirjev po Sloveniji, je že napočil čas za Tennis Europe U14 turnir na igriščih TK Luka Koper. Na slovenski obali ima ogromno močnih orožij v igri tudi Slovenija. 

Beti Butina Jazbec brez izgubljene igre v 3. kolo.

V Kopru se je zbrala slovenska elita v starostni kategoriji U14, ki bo poizkušala preprečiti, da bi naslov na Tennis Europe turnirju romal v roke kateremu od tujih predstavnikov. V konkurenci dečkov sta se zanesljive uvrstitve v 3. kolo veselila Paolo Angeli in Matic Hribar, med najboljših 16 so že napredovali tudi Žiga Šeško, Marko Retelj, Luka Albreht in Leon Šmarčan. Že omenjenim igralcem se bodo še danes, v torek, poizkušali v 3. kolu pridružiti še nekateri slovenski igralci.

Tudi pri dekletih sta bili najvišje postavljeni igralki Nala Kovačič in Beti Butina Jazbec v 2. kolu zelo prepričljivi. Med najboljših 16 so se že prebile tudi Sara Mihelčič, Zala Bizjak, Julija Bogatin, Zoja Peternel, Tara Murshed in Alja Senica. Tekma 2. kola danes čaka še Zalo Vnuk, Karolino Trnkovski, Ano Stojnevo, Kajo Kadak Ocvirk in Michelle Pernat.

11. Intesa Sanpaolo Bank Junior Slovenia Open
(U14, Slovenija, peščena podlaga, zunaj)

DEČKI

Posamezno (vsi rezultati)

Dvojice


DEKLICE

Posamezno (vsi rezultati)

Dvojice


Inkoprom Cup 2021 Banjaluka
(U12, BIH, peščena podlaga, zunaj)

Posamezno, 1. kolo
Hat N. (Slo) – Saćirević E. (Bih) 0:6, 2:6
Grubešič U. (Slo) – Jašarević A. (Bih) 6:1, 6:0

2. kolo: Grubešič U. (Slo) – Balažova E. (Svk) [31.8.]

Dvojice, 1. kolo
Hat N./Hrle L. – Mateas M./Olariu A. 0:6, 0:6
Bujaković A./Grubešić U. – Burić M./Šverko I. 3:6, 3:6