Tsonga se bo poslovil po pariškem grand slamu

Francoski teniški igralec Wilfried Tsonga, nekdanji finalist odprtega prvenstva Avstralije, je sporočil, da bo po junijskem pariškem turnirju za grand slam končal kariero, poroča AFP. Tsonga je bil na računalniški lestvici najvišje na petem mestu, po dvakrat se je uvrstil v polfinale turnirjev v Parizu in Wimbledonu.

“O tem sem razmišljal dolgo časa, pred dnevi pa sem se dokončno odločil. Pri tem mi je pomagalo telo, ki mi nadaljevanja ne dovoli več,” je svojo odločitev obrazložil 36-letni Tsonga, ki je imel v zadnjem času veliko težav s poškodbami in posledično na računalniški lestvici padel na 220. mesto.

V svoji karieri je poleg dveh turnirjev serije masters osvojil srebrno olimpijsko kolajno v moških dvojicah na igrah v Londonu, leta 2017 pa je s Francijo zmagal tudi v Davisovem pokalu.

V lanski sezoni je dobil le en dvoboj, preden jo je predčasno končal po porazu v prvem krogu Wimbledona. Letos se je februarja vrnil v Montpellieru, a že tam razmišljal o slovesu. “Želim se posloviti na igrišču, ko sem še zmožen igrati,” je dejal Tsonga.