Trener leta je postal Zoran Krajnc

Trenerska organizacija Tenis Slovenije je pretekli konec tedna organizirala že 27. trenersko konferenco. Tudi letos so sodelovali vrhunski strokovnjaki iz Slovenije in tujine, med drugim je predaval tudi Carl Maes, nekdanji trener Kim Clijsters. Trener leta je postal Zoran Kranjc.

Zoran Krajnc (Foto: https://www.tednik.si)

V okviru konference so trenerji tudi letos izbrali tistega, ki je v iztekajočem letu pustil največji pečat. Za trenerja leta 2022 so za rezultate, ki jih je dosegel s Kajo Juvan, izbrali Zorana Kranjca.

Predavanja so bila izjemno zanimiva in poučna, trenerski organizaciji pa je uspelo pripeljati vrhunske predavatelje. Belgijec Carl Maes, ki je eden izmed najbolj izkušenih in spoštovanih trenerjev na WTA turneji, je v nedeljo razkril številne skrivnosti teniške igre. Med drugim je spregovoril o analizi tekme s pomočjo sodobne tehnologije, predstavil je praktične primere treningov igralk na WTA turneji, spregovoril pa je tudi o razlikah med moškim in ženskim tenisom.

Srečanje trenerjev je tokrat potekalo v živo v TK Spin Medvode. Naj spomnimo lani je konferenca potekala virtualno. Udeležba na konferenci trenerjem omogoča potrditev trenerske licence za leto 2023. “Na 27. trenerski konferenci TS se je zbralo 140 trenerjev. Letošnji predavatelji iz Hrvaške, Španije, Belgije in Slovenije so poskrbeli za izredno visoko strokovno-vsebinsko raven predavanj od najnižjih starostnih skupin pa vse do profesionalnega tenisa. Ker je bilo v zadnjih dveh letih zaradi epidemioloških omejitev nemogoče organizirati konferenco v živo in sta le-ti potekali preko video konference, je bilo ob ponovnem snidenju temu primerno veselo tudi družabno srečanje za trenerje,” je po koncu konference dejal predsednik trenerske organizacije, Gregor Šenica.

Program in kratko predstavitev predavanj si lahko ogledate v drugi priponki.

Predstavitev predavateljev TK 2022