To je najnovejša lista nastopajočih na WTA 250 Zavarovalnica Sava turnirju v Portorožu; znane tudi kvalifikantke

Nekaj več kot pol meseca nas še loči do začetka turnirja serije WTA 250 v Portorožu, ki bo tudi letos potekal pod uradnim nazivom WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Po listi igralk v glavnem delu turnirja je znana tudi lista nastopajočih v kvalifikacijah. 

Glavni del turnirja v Portorožu se bo začel v ponedeljek, 12. septembra. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V glavnem delu WTA 250 turnirja v Portorožu bo nastopilo 32 igralk, 21 jih je že znanih. Prva nosilka turnirja bo Brazilka Beatriz Haddad Maia (16. na WTA ob vpisu), sledijo ji Barbora Krejčikova (19. na WTA), Elena Rybakina (25. na WTA), Martina Trevisan (26. na WTA) in Ekaterina Aleksandrova (27. na WTA). Med igralkami, ki imajo s svojo WTA uvrstitvijo že zagotovljeno mesto v glavnem delu turnirja je tudi najvišje uvrščena Slovenka Kaja Juvan (67. na WTA).

Preostalih 11 prostih mest bodo zapolnile igralke, ki bodo uspešno nastopile v kvalifikacijah (6), prejemnice posebnega povabila organizatorjev (4), eno mesto pa je rezervirano za posebno izjemo. V kvalifikacijah je zaenkrat prijavljena tudi Tamara Zidanšek (82. na WTA), ob njej še Sorana Cirstea (38. na WTA), Xiyu Wang (75. na WTA), Donna Vekić (85. na WTA), Ana Konjuh (118. na WTA) in še nekaj odličnih igralk.

Prijavljenih je tudi skoraj 70 alternativ, med njimi Slovenke Dalila Jakupović, Nina Potočnik in Nika Radišič. 

Lista kvalifikantk
Lista za glavni del turnirja