Tiafoe v Stuttgartu Struffu preprečil prvo zmago

Američan Frances Tiafoe je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Stuttgartu. V finalu je ugnal Nemca Jan-Lennarda Struffa s 4:6, 7:6 (1) in 7:6 (8) ter 33-letnemu Nemcu, ki je imel tudi zaključno žogico, preprečil, da bi končno prišel do prve turnirske zmage v karieri.

Nemec je bil že pred šestimi tedni v finalu mastersa 1000 v Madridu, kjer ga je ugnal Španec Carlos Alcaraz, pred dvema letoma je bil finalist v bavarski prestolnici. Petindvajsetletni Američan pa je dosegel tretjo zmago v karieri. Najboljši je bil letos v Houstonu in leta 2018 v Delray Beachu.

“Res nora tekma. Priložnost sva imela oba,” je po zmagi pred 5000 pretežno nemškimi navijači, ki po letu 1991 in Michaelu Stichu še vedno čakajo na prvo domači zmago, dejal Američan, ki bo na ponedeljkovi jakostni lestvici ATP član elitne deseterice.

S pripravljenostjo pred turnirjem v Wimbledonu, ki se prične čez 14 dni, pa sta lahko zadovoljna oba, saj se je tudi Stuttgart igral na travi in služil kot priprava na naslednji turnir za grand slam.

* Izid: finale:
Frances Tiafoe (ZDA/3) – Jan-Lennard Struff (Nem) 4:6, 7:6 (1), 7:6 (8).