Tiafoe na sveti travi v dresu Dončića

Američan Frances Tiafoe je tako kot več drugih teniških igralcev že uspel preizkusiti sveto travo Wimbledona pred letošnjim tretjim turnirjem za grand slam. Na trening je deseti igralec sveta prišel v dresu slovenskega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića, kar so prireditelji turnirja zabeležili tudi na svojem uradnem profilu na Facebooku.

Za Wimbledon sicer veljajo stroga pravila oblačenja igralcev in igralk, ki morajo igrati v beli športni opremi. Organizatorji teh pravil sicer ne uveljavlja za treninge, kar je izkoristil tudi Tiafoe, ki se je na preizkus travnatih igrišč prikazal v temno modri izvedbi dresa zvezdnika moštva Dallas Mavericks.

Poteza 25-letnega igralca je požela kar nekaj odobravanja med uporabniki družbenega omrežja, med njimi se je znašlo tudi nekaj navdušenih slovenskih uporabnikov.

Glavni del tretjega grand slama sezone se bo začel prihodnji ponedeljek. Ta teden so poleg treningov na sporedu kvalifikacije, v katerih bodo danes v prvem krogu nastopile štiri slovenske predstavnice: Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Polona Hercog in Dalila Jakupovič.