Thiemu in Venus Willams posebni povabili za OP ZDA

Nekdanja zmagovalca teniškega odprtega prvenstva ZDA Dominic Thiem in Venus Williams sta med prejemniki posebnih povabil za nastop na letošnjem grand slamu v New Yorku. Avstrijec, ki je turnir osvojil leta 2020, je dobitnik enega od osmih wild cardov za zadnji veliki slam sezone, ki se bo začel 29. avgusta, so sporočili prireditelji.

Kmalu po uspehu pred dvema letoma se je nekdanji tretji igralec sveta Thiem več kot eno leto ubadal s težavami zaradi poškodb.

Zdaj 42-letna Američanka Venus Williams je bila prav tako dlje časa poškodovana, preden se je letos vrnila na turnejo na turnirju dvojic v Wimbledonu. Poleg Williamsove je wild card prejela tudi nekdanja zmagovalka OP Avstralije, Američanka ruskih korenin Sofia Kenin.

Serena Williams, najbolj znana med sestrami Williams, ima prav tako težave s poškodbami, vendar bo v New Yorku lahko nastopila zaradi zaščitene uvrstitve. Zmagovalka 23 turnirjev za grand slam je sicer nedavno sporočila, da želi v kratkem končati kariero. Američanka naj bi se upokojila po OP ZDA.