Thiem prestavil vrnitev na turnirje

Avstrijski teniški igralec Dominic Thiem je napovedal, da se bo po poškodbi zapestja na turnirje vrnil 16. decembra na revialnem tekmovanju v Abu Dabiju, zdaj pa je odločitev preklical in do nadaljnjega prestavil vrnitev, poroča agencija Reuters.

“Veselil sem se nastopa v Abu Dabiju, vendar v zadnjem trenutku ugotovil, da še nisem pripravljen za igranje na najvišji ravni. Zato sem nastop odpovedal,” je v sporočilu za javnost zapisal Avstrijec, ki na turnirjih ni igral že od junija, tako ni branil niti naslova na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku.

Njegovi navijači upajo, da se bo vrnil vsaj do odprtega prvenstva Avstralije, po napovedih naj bi v Melbourne potoval, saj se je cepil.

Pred njim je nastop na tekmovanju v Abu Dabiju odpovedal tudi Norvežan Casper Ruud, namesto njiju bosta igrala Britanec Dan Evans in Američan Taylor Fritz. Pri dekletih je zaradi okužbe z novim koronavirusom nastop odpovedala zmagovalka US opna Britanka Emma Raducanu, namesto nje bo nastopila Tunizijka Ons Jabeur.