Thiem odpovedal še nastop na pokalu ATP

Avstrijski teniški zvezdnik Dominic Thiem je danes zaradi težav z boleznijo odpovedal nastop na pokalu ATP, ki bo med 1. in 9. januarjem prihodnje leto, ter nastop na turnirju v Sydneyju. Thiem je danes kot razlog za odpoved navedel težave z boleznijo, ki ga muči že dlje časa, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

“Prehladil sem se v Dubaju. Ne gre za covid-19, saj so bili vsi testi negativni. Vseeno pa ne treniram, kaj šele igram na najvišji ravni. Ker fizično nisem pripravljen, da bi odigral več dvobojev na pokalu ATP in na turnirju v Sydneyju, sem se odločil za odpoved obeh,” je na Twitterju zapisal zmagovalec OP ZDA leta 2020.

Obenem je pristavil, da bo skušal zaigrati na odprtem prvenstvu Avstralije, ki bo med 17. in 30. januarjem prihodnje leto. Odločitev o tem bo sporočil do konca decembra.

Avstrijec je nazadnje igral konec junija na Majorki, ko je moral zaradi težav z zapestjem predati obračun proti Francozu Adrianu Mannarinu. Kasneje je moral na operacijo, zaradi česar je predčasno sklenil sezono 2021. Na igrišča bi se moral vrniti na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju prejšnji teden, a je tudi ta nastop zaradi bolezni odpovedal.