Thiem do prve zmage na turnirjih ATP po 14 mesecih

Avstrijski teniški zvezdnik Dominic Thiem je danes v Bastadu na Švedskem dosegel prvo zmago na turnirjih serije ATP po 14 mesecih. Zmagovalec OP ZDA iz leta 2020 je s 3:6, 6:1, 7:6 (5) premagal Finca Emila Ruusuvuorija (43. na lestvici ATP) in po šestih porazih vknjižil prvo zmago v letu 2022.

Thiem je v zadnjih dveh sezonah precej trpel zaradi poškodbe zapestja, ki ga je oddaljila od vrha teniške piramide. Zaradi dolgega povratka in slabše pripravljenosti je padel na 339. mesto računalniške lestvice ATP.

Danes je prekinil niz desetih zaporednih porazov na ravni ATP. Pretekli teden je sicer 28-letni Avstrijec zabeležil zmago na turneji challenger, ko je v domačem Salzburgu s posebnim povabilom v prvem krogu zmagal, nato pa izpadel v drugem.

“Moja zadnja zmaga na turneji ATP sega v lanski Rim. Zdi se, kot da sta to zdaj povsem drugačna svetova. Vmes se je res zgodilo marsikaj. Bilo je zelo težko, a generalno gledano je bila ta izkušnja dobra za novo perspektivo v mojem življenju. Vesel sem današnje zmage,” je takoj po obračunu s 23-letnim Fincem v prvi izjavi dejal Thiem.

Avstrijec se bo v drugem krogu peščenega turnirja v Bastadu z nagradnim skladom 534.555 evrov pomeril s Špancem Roberto Bautista-Agutom.