[TENIŠKO AKTIVNO] – Marko Tkalec: “V reprezentanci sem vedno pokazal več kot na turnirjih”

Tokratni gost v Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je bil Marko Tkalec. Nekdanji teniški igralec in slovenski reprezentant je tudi po profesionalni karieri ostal v tenisu, trenutno je trener v akademiji v Celovcu.

Marko Tkalec: “V reprezentanci sem vedno pokazal več kot na turnirjih”

Tkalec je za slovensko reprezentanco nastopal kar 10 let, skupno pa je med posamezniki in v igri dvojic odigral 41 tekem. “Težko je primerjati različna obdobja. V mojih časih je bilo manj turnirjev, konkurenca je bila bolj zgoščena na določenih turnirjih. Zdaj je to bolj razpršeno, tako da ima igralci več možnosti za nastope na turnirjih. Kar se tiče reprezentance pa lahko rečem, da so spomini zelo sveži. Meni so nastopi v Davisovem pokalu vedno pomenili nekaj več. Lahko bi rekel, da so mi bili inspiracija. Na reprezentančnih tekmah sem pokazal več kot na samih turnirjih,” se je Tkalec spomnil na igralsko kariero in nato spregovoril še o trenerski:V klubu sem aktivno že od leta 2004, saj še vedno igram tudi ligaške tekme. Splet okoliščin pa je pripeljal do tega, da sem se leta 2017 s klubom dogovoril za trenersko delo. Gre za klub, ki je infrastrukturno med najboljšimi v Avstriji. S svojim poslanstvom sem zelo zadovoljen. V našem klubu je približno 380 članov. Imamo 38 ekip, ki igrajo ligaške tekme. Vključen sem v celoten proces, trenutno pa je največja pozornost namenjena najmlajšim selekcijam. Lahko potegnemo tudi primerjave s Slovenijo. Ko sem prišel v Avstrijo sem opazil, da se je takrat v Sloveniji delalo boljše. Zdaj smo tudi mi dvignili nivo. Veliko se dela na mladih, predvsem pa so pomemben faktor uspehi Dominica Thiema. Po eri Thomasa Mustra so ljudje znova bolj aktivni v tenisu, vračajo se v tenis in moram reči, da je trenutno v Avstriji teniški boom.”

 Še več, tudi o razlikah med Slovenijo in Avstrijo ter o sodelovanju s Tenis Slovenijo in TK Maribor Branik pa v posnetku.