[TENIŠKO AKTIVNI] – Živa Falkner: “Zmaga nad Dalilo Jakupovič mi veliko pomeni”

V Facebook pogovoru v projektu Teniško Aktivni! smo tokrat gostili Živo Falkner. Falknerjeva je trenutno v Kopru, kjer jo jutri čaka dvoboj prvega kola na turnirju WTT. Tenis Slovenija bo letos organizirala pet ženskih in šest moških turnirjev serije WTT.

 “Imamo srečo z vremenom. V Kopru je zelo toplo. Razmere za igranje so zelo dobre, igrišča so dobro pripravljena. Organizacija je super, vse je pripravljeno, da se turnir začne,” je za uvod dejala Falknerjeva in nadaljevala: ”Rada igram v Kopru. Tu je bilo veliko turnirjev v mlajših kategorijah. Tu sem dobila tudi mednarodni turnir Tennis Europe do 12 let, tako da imam lepe spomine na Koper. Veliko pomeni, da lahko igram doma. Zame lahko navija moja družina in prav gotovo je to dodatna motivacija.”

Samo motivacija pa ne bo dovolj za zmago v prvem kolu, Falknerjeva bo namreč igrala proti Nataliji Vihljancevi. Rusinja je bila leta 2017 kar 54. igralka na svetu. “Potrebno se bo res potruditi. Treba bo dati vse od sebe. Če želim priti na sam vrh moram začeti premagovati tudi igralke, ki so trenutno višje postavljene. Zdi se mi, da sem v zadnjem obdobju zelo napredovala v igri in telesni pripravljenosti, tako da je prišel čas, da začnem premagovati tudi takšne igralke. To je zame poseben izziv,” je rekla Falknerjeva.

 Še več zanimivosti, tudi o reprezentančni izkušnji v pokalu BJK in zmagi nad Dalilo Jakupović, pa v posnetku.