[TENIŠKO AKTIVNI] – Zidanškova: “Večkrat bi potrebovala odklop.”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodelovala Tamara Zidanšek. Zidanškova (82. WTA) je trenutno na turnirju v Kanadi, nato pa jo čaka nastop na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni.

Tamara Zidanšek v iskrenem pogovoru. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V zelo iskrenem pogovoru je Zidanškova najprej opisala dosedanji del sezone. “Začetek je bil dober, potem pa sem potrebovala kar nekaj časa, da sem našla pravo počutje in občutke.  Do zdaj se še ni zgodilo, da bi igrala turnir na katerem bi bila zadovoljna s počutjem in zadovoljna s tem kako sem pripravljena. Sredina sezone je bila malo slabša, ampak pri vseh so vzponi in padci. Upam, da bo zdaj po padcu prišla krivulja navzgor,“ je za začetek dejala Zidanškova in nato nadaljevala o tem, kako so te težave psihološko vplivale na njo:

“To naj ne bi vplivalo, ampak vpliva. Izgubiš eno tekmo, izgubiš drugo tekmo in si rečeš, saj je samo tekma. To ne sme vplivati, vsaj ne bi smelo. Greš na turnir in izgubiš, greš na drugi turnir in izgubiš. To te začne malo tepsti po samozavesti. Moraš ostati močen. Ali da te to ne tepe, ali pa, da potem, ko te udari, da se znaš iz tega izvleči. To ni lahek proces, ko se sam s seboj prepiraš in trudiš. Kljub temu, da sem zdaj drugič prebolela koronavirus, mislim, da sem v zadnjem mesecu in pol uspela odklopiti in resetirati ter preklopiti na neko boljše mentalno stanje, boljše počutje. Upam, da je to to.

Konjičanka se veseli nove izvedbe WTA 250 turnirja v Portorožu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Zidanškova se je nato dotaknila tudi napornega ritma v življenju teniške igralke: “Mislim, da bi si morala vzeti več časa zase. Enim odgovarja, da se iz tedna v teden selijo po teniških turnirjih, jaz pa bi si rada vzela več časa. Ampak včasih ne moreš, zato je treba najti zdravo razmerje med tem, kar ti rabiš za tenis in kar tebi odgovarja kot osebi. Težko je najti ravnovesje med tem, da boš ti ostal miren in zadovoljil svoje potrebe kot oseba in tem, da se boš odrezal v tem kar delaš. Ves čas se išče to ravnotežje. Mislim, da bi večkrat rabila tak odklop, ki sem ga imela v zadnjem mesecu in pol. Mogoče se bom iz tega kaj naučila, bomo pa videli kako se bodo stvari odvijale. Mislim, da sami treningi in turnirju niso tako naporni, kot so sama potovanja in čakanja.”

Zdaj jo čaka OP ZDA, potem pa se Zidanškova seli v Evropo, kjer jo najprej čaka domači turnir Zavarovalnica Sava Portorož. “To, da imamo drugo leto zapored turnir WTA 250 je res nekaj posebnega. Najprej smo že lani mislili, da bo turnir WTA125k pa je bil potem višjega ranga. Tudi letos je tako. Prej sva govorila o potovanjih. Zdaj je ta turnir doma, zato je res lepo, da imamo punce priložnosti izkusiti tak turnir doma. Veselim se turnirja, v pričakovanju najboljšega,je dejala Zidanškova, ki se veseli tudi nastopa za reprezentanco. Naj spomnimo, Slovenijo čaka novembra pomemben dvoboj v pokalu BJK proti Kitajski. Tudi o tem je Zidanškova spregovorila v zanimivem pogovoru, več pa v tem posnetku.