[TENIŠKO AKTIVNI] – Tokrat je bil gost kondicijski trener Miran Kotnik

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je bil gost Miran Kotnik. Kondicijski trener Kaje Juvan je spregovoril o dolgoletnem delu z Juvanovo, o trenutnih razmerah v Avstraliji in svoji športni filozofiji.

[TENIŠKO AKTIVNI] – Tokrat je bil gost kondicijski trener Miran Kotnik

V Avstraliji se je pred začetkom turnirja največ govorilo o Novaku Đokoviču, zato nas je najprej zanimalo, kako je spremljal dogajanje okrog prvega igralca na svetu: “Tukaj sem prvič, tako da zbiram vtise o tej državi. Navdušen sem nad ljudmi, vsi so zelo prijazni. Tudi narava je zelo lepa. Glede Đokovića smo mi malce tipali teren v Adelajdi. Spraševali smo ljudi, ki delajo na turnirju, kaj si mislijo o tem. Lahko rečem, da so zelo razdeljeni, večina pa se niti ni hotela pogovarjati o tem. Na nas to ni vplivalo, z izjemo žreba, ki je moral biti prestavljen.”

Juvanova je v prvem kolu tesno izgubila, nas pa je zanimalo, kako so v njenem taboru zadovoljni z začetkom sezone in pripravami na njo: “Na žalost se včerajšnja tekma ni izšla, ostane nam še igra dvojic. Kar se tiče priprav pa lahko rečemo, da smo naredili kakovostno pripravljalno obdobje. Naredili smo ga v dveh delih. Prvi del je potekal na Slovaškem, drugi del pa na Tenerifih. Tukaj bi rad omenil, da imamo v ekipi še Maroša Molnarja, ki je z našim teniškim trenerjem sodeloval že pri Rusinji Kasatkini. Te njegove izkušnje nam pridejo zelo prav, tako da je bilo to nekaj novega tudi zame. V prvem, splošnem obdobju priprav smo naredili veliko količino ur treninga na visokem nivoju. Kasneje se kondicijski del umakne teniškemu. Vseeno pa veliko treningov naredimo skupaj na igrišču. Veliko je namreč prepletanja. In tako potem stopnjujemo formo do začetka tekmovanj. Z glavnim trenerjem komunicirava ves čas. Ko sva in ko nisva skupaj. On je prisoten na mojih treningih, sam pa se prisoten na njegovih teniških treningih. Izmenjava mnenj poteka na dnevni bazi, vedno iščeva prostor za napredek in nove ideje. Ta komunikacija je ključna za uspeh. ” 

 Celoten pogovor, tudi o športni filozofiji Mirana Kotnika, si lahko ogledate na tej povezavi.