[TENIŠKO AKTIVNI] – Sebastian Dominko: “Odhajam na univerzo Notre Dame”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval Sebastian Dominko. Član ŽTK Maribor je na tretjem turnirju WTT v Radomljah (25 tisoč ameriških dolarjev) prišel do polfinala. Zdaj je na kratkem dopustu, potem pa sledi selitev v ZDA.

“Takoj po zadnjem dvoboju v Radomljah sem spakiral in odšel na morje. Če se dotaknem treh turnirjev WTT lahko rečem, da je vedno lepše igrati doma kot v tujini. Res smo veseli, da smo imeli takšne turnirje v Sloveniji. Vsi igralci smo veseli, da bomo imeli zdaj, tako kot smo prej imeli mladinske, tudi članske turnirje doma. Mislim, da smo dobro igrali in bili zelo blizu ostalim igralcem. Veliko smo dobili od teh turnirjev,“ je o treh zaporednih turnirjih WTT v Sloveniji dejal Dominko.

Dominko ima za seboj težko leto, prehod iz mladinske v člansko konkurenco je vedno naporen, ob tem pa je imel tudi maturo. V tem času se je skupaj z družino odločil, da bo odšel na študij v ZDA. “Moj cilj je nadaljevati teniško kariero. Še vedno si želim postati profesionalni teniški igralec. Veliko se je govorilo, da je zaradi študija to težje doseči. Nehote pa sem stopil v stik z univerzami, nato pa sem se pogovarjal tudi z igralci, ki so šli po tej poti. Veliko mi je pomagal Blaž Rola. In ugotovil sem, da je to zelo dobra priložnost. Vse je namreč odvisno od mene. Lahko bom nastopal na turnirjih, ob tem pa je tudi kakovostni nivo na ameriških univerzah zelo visok.”

Še več, tudi o tem, česa se boji ob veliki spremembi v svojem življenju, pa v tem posnetku.