[TENIŠKO AKTIVNI] – Rola v postelji, ostali se pripravljajo na dvoboj proti Čilu

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! pod okriljem Tenis Slovenije sta se iz Čila javila selektor slovenske reprezentance Grega Žemlja in najmlajši član ekipe Bor Artnak. Slovenijo v petek in soboto v mestu Viña del Mar čaka kvalifikacijski dvoboj Davisovega pokala za svetovno skupino I.

Najpomembnejša in hkrati najslabša novica iz Čila je, da je prvi slovenski igralec Blaž Rola namesto na igrišču trenutno v hotelski sobi. “Covid protokoli so bili zelo strogi. Pot v Čile je bila zato zelo naporna. Veliko je bilo čakanja v vrstah in opravljenih testov. En dan smo morali biti tudi v karanteni. Zdaj bo počasi le steklo, pa čeprav nas je včeraj zaustavila zastrupitev s hrano, ki se je najbolj pokazala pri Blažu Roli. Prve ocene so slabe. Ne more vstati iz postelje. Celo noč je imel težave s prebavo. Danes ne bo treniral. Upam, da bo to čimprej za nami. Kar se tiče tenisa pa je vse normalno. Nekaj stvari je treba še urediti, na določene stvari niso bili pripravljeni, ampak se trudijo,” je dejal selektor Žemlja.

Nato je o dobrih nastopih prejšnji teden na močnem mladinskem turnirju v Braziliji spregovoril Bor Artnak: “Lahko rečem, da je bil to moj najboljši nastop na turnirjih v karieri. To je bil turnir najvišje kategorije. Uspel sem priti do finala. Premagal sem dobre igralce, med njimi sta bila drugi in četrti nosilec. V finalu me je malce zmanjkalo. Pred dvema tednoma sem prebolel koronavirus. Morda je to prišlo v finalu za mano. Vseeno pa sem s celotnim tednom zelo zadovoljen in upam, da je to dobra popotnica za dvoboj Davisovega pokala.”

Več, tudi o tem, kako pred drugim dvobojem na klopi Slovenije razmišlja rekorder po številu nastopov v Davisovem pokalu Grega Žemlja, pa v tem posnetku.