[TENIŠKO AKTIVNI] Primož Starčič: “Tretji nastop na zaključnem turnirju je res izjemen uspeh.”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je bil gost teniški trener Primož Starčič. Slednji je trenutno z Andrejo Klepač v Mehiki, kjer se jutri začne zaključni turnir najboljših osmih dvojic v sezoni. Klepačeva je letos dobila dva turnirja WTA v dvojicah, dvakrat pa je bila tudi v finalu.

Primož Starčič je ob Klepačevi tudi v Guadalajari. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

“Turnir poteka v Gudalajari. Na mehiški planoti, na 1600 metrih nadmorske višine. Tu sva že nekaj dni in se še prilagajava na razmere. Temperature so idealne, med 26 in 28 stopinj celzija. Andreja je dvakrat nastopila na zaključnem turnirju v Singapurju (2017, 2018).”

“Pred dvema letoma se na turnir ni uvrstila, saj je igrala z različnimi partnerkami. Lani turnirja ni bilo, letos pa se ji je znova uspelo uvrstiti in to kljub temu, da so štele točke zadnjih dveh let. Z Darijo sta skupaj začeli igrati šele marca. Tretji nastop na zaključnem turnirju je res izjemen uspeh,je o svoji varovanki dejal Starčič. Klepačeva in Jurakova sta letos dobili dva turnirja serije WTA v San Joseju in Bad Homburgu, v finalu sta igrali še v Parmi in Montrealu, v polfinalu pa v Chicagu. “Darija in Andreja se poznata iz mladosti. Sta dobri prijateljici, že več kot 15 let igramo na istih turnirjih. Do letos sta poredkoma igrali skupaj. Zdaj sta poizkusili še enkrat. Obe sta izkušeni, specialistki za igro dvojic. Andreja igra forehand, Darija pa bekend. Ker se tako dobro razumeta, sta tudi uspešni.”

Slovensko-hrvaški par bo prvi dvoboj skupinskega dela odigral jutri, tekmici pa bosta Japonki Shuko Aoyama in Ena Shibahara.

Še več zanimivih podrobnosti, tudi o skupnih začetkih z Andrejo in njegovem pogledu na tenis v Sloveniji, pa v tem posnetku.