[TENIŠKO AKTIVNI] – Pogovor z vodjo nacionalnih turnirjev, UTR in PRO tenisa o tem, kaj prinašajo regijski Sateliti

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je gostovala Katarina Obranovič O’Dell. Obranovičeva je vodja nacionalnih turnirjev, UTR in Pro tenisa pri Tenis Sloveniji. V zanimivem pogovoru je predstavila regijske satelitske turnirje.

Regijski satelit

Za začetek pogovora je Obranovičeva predstavila svojo dosedanjo pot: “Po končani gimnaziji me je pot vodila v tujino na študij. Najprej v Birmingham, kasneje na magisterij v Sydney. Študirala sem politične vede in sem kasneje tudi delovala v globalnem političnem prostoru. Delala sem v Veliki Britaniji, Avstraliji in v evropskih službah v Berlinu, Bruslju ter v Kanadi. Po 14ih letih življenja v tujini sem se lani vrnila v Slovenijo in si tukaj ustvarjam dom. Pri delu na TS sem povezala ljubezen do tenisa s strokovnimi znanji in kompetencami. Želim si, da bi s svojimi mednarodnimi izkušnjami v organizaciji in vodenju kar najbolje doprinesla k še boljši organiziranosti slovenskega tenisa. Verjamem, da je šport v teh časih gonilo razvoja.”

Po uvodni predstavitvi je sledila tudi predstavitev organizacije regijskih satelitskih turnirjev: “Želja po regijskih turnirjih se med klubi in tudi nacionalno panožno zvezo poraja že kar nekaj časa. Na Tenis Sloveniji se želimo prilagoditi željam, potrebam in pričakovanjem naših članov (tekmovalcev, trenerjev, predstavnikov klubov …), zato bomo v letošnjem letu pričeli z organizirano izvedbo regijskih teniških turnirjev z imenom »regijski Satelit«. Sateliti bodo prilagojeni igralcem, ki ne želijo tekmovati na turnirjih nacionalnega nivoja in pri tem poskrbeli, da se bodo merili s primerljivo kvalitetnimi tekmeci, se pri tem zabavali in bili časovno učinkoviti. Turnirji bodo potekali pod vodstvom vrhovnega sodnika in prirejenem uradnem tekmovalnem sistemu, potrjenem s strani Tekmovalno-registracijske komisije TS. Sateliti bodo organizirani štirikrat letno v vseh statističnih regijah istočasno – Primorska, Gorenjska, Osrednjeslovenska, Dolenjska, Savinjska, Koroška, Štajerska, Pomurska regija. Turnirji bodo potekali v šestih starostnih kategorijah, kjer se deklic in dečkov ne bo ločevalo po spolu. Na turnir se lahko prijavijo samo igralci z UTR jakostjo od 0 do 1 ali ne-rangirani (UR) igralci. Prehod na UTR platformo, ki je bogata in zelo inovativna, nam bo tako tudi omogočala uradno vodenje Satelit turnirjev, saj omogoča nastavitve turnirja tudi po kakovostnem nivoju igralcev. Prvi Satelit turnirji bodo organizirani 22. januarja in upam, da se jih bo čim več igralcev uspelo udeležiti.”

Vse informacije o Satelit turnirjih, načinu in roku prijav, so na voljo na spletni strani TS. 

Še več zanimivih odgovorov pa vam ponujamo v tem posnetku.