[TENIŠKO AKTIVNI] – Pogovor z Andrejo Klepač

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! se je iz Mehike oglasila Andreja Klepač. 35-letna Klepačeva je nastopila na zaključnem turnirju najboljših osmih dvojic v sezoni. Tja se je uvrstila potem, ko je skupaj s Hrvatico Darijo Jurak letos dobila dva turnirja WTA v dvojicah, dvakrat pa je bila tudi v finalu.

 

Andreja Klepač z Jurakovo do pomembne zmage. (Foto: Vid Ponikvar/Sportida)

“Zadovoljna sem, da sem lahko po prvi tekmi in poškodbi hrbta sploh lahko nastopila. Nisem vedela ali bom dovolj dobro pripravljena za nastop. Po pomoči fizioterapevtke in moje celotne ekipe so me le spravili na igrišče in lahko rečem, da sem drugo in tretjo tekmo res odigrala dobro. Malce nama je zmanjkalo za uvrstitev v polfinale. Škoda, da se nama ni izšlo, ampak sem zadovoljna,” je na začetku pogovora rekla Klepačeva in nadaljevala: ”Letošnja sezona je bila zaradi koronavirusa in vseh protokolov drugačna. Uvrstitev na zaključni turnir je res super dosežek. Z Darijo sva začeli igrati sredi sezone v Charlestonu. Tam sva sedeli na kosilu in se pogovarjali. Rekla sem ji, da iščem partnerko, ona tudi ni vedela, kaj bi. Predlagala sem ji, da poizkusiva in da začneva razmišljati o zaključnem turnirju. Takoj sva zagrabili in na koncu nama je tudi uspelo. Imela sva kar nekaj dobrih rezultatov, v tem drugem delu sezone pa so me pestile poškodbe, a se je vse dobro izšlo.”

Še več zanimivih podrobnosti, tudi o skupni večerji z najboljšimi igralkami na svetu in olimpijskih sanjah, pa v tem posnetku.