[TENIŠKO AKTIVNI] – Matic Križnik na obisku pri fizioterapevtu

V tokratnem Facebook druženju v projektu Teniško aktivni! smo bili na obisku v medicinskem centru Artros – Reha. Fizioterapevta Martina Zoreta je obiskal talentirani teniški igralec Matic Križnik. Skupaj sta opravila fizioterapevtski pregled oziroma oceno.

Na obisku pri fizioterapevtu (Foto: FB video)

“Center sem prvič obiskal pred dvema letoma zaradi poškodbe zapestja. Takrat smo naredili uspešno rehabilitacijo. Ko imam težave vedno pridem v medicinski center Artros – Reha, vaje pa vključujem v svoj trenažni proces,“ je za začetek dejal Križnik, ki velja za enega najbolj talentiranih mladincev pri nas: ”Letos želim odigrati čim več mladinskih turnirjev. Z dobrimi rezultati pa bi se potem lahko uvrstil na mladinski turnir za grand slam. To je moj glavni cilj.”

In kaj sta tokrat naredila z Martinom Zoretom: “Ko pacient pride k nam je potrebno, da med oceno ugotovimo tudi funkcionalno stanje pacienta. Pomembno je, da diagnozi problema sledi tudi diagnoza vzroka določene poškodbe. Z Maticem sva naredila oceno osnovnih gibalnih vzorcev.”

Celotno oceno si lahko ogledate v tem posnetku.