[TENIŠKO AKTIVNI] – Luka Zalaznik: “Našim članom želimo ponuditi dober produkt”

Tokratni gost v Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je bil Luka Zalaznik. Predsednik Seniors organizacije na Tenis Sloveniji je predstavil nov produkt – Zavarovalnica Triglav ekipna Seniors liga. Zalaznik je ob tem ocenil prvo leto delovanja organizacije pod njegovim vodstvom, spregovoril pa je tudi o nadaljnjih korakih.

Luka Zalaznik – Teniško aktivni (Foto: Screenshot)

“Vesel sem, da smo pridobili uradnega sponzorja tekmovanja, to je Zavarovalnic Triglav. Ta nam nudi podporo za izvedbo končnice in zaključnega Mastersa. Podporo pa sta nam izkazala tudi pokrovitelja Big Bang in Red Bull Slovenija, ki bosta v obliki glavnih nagrad popestrila sodelovanje ekip v Ekipni Seniors ligi,“ je o mikavnih nagradah dejal Zalaznik.

V Sloveniji igra tenis preko 30.000 rekreativnih igralk in igralcev. Prav je, da imajo vse te igralke in igralci tenisa organizirano spodobno in družabno tekmovanje, ki med seboj povezuje vse slovenske regije. “Veseli nas, da smo uspeli pripraviti ta produkt. Cilj je, da povežemo rekreativne igralke in igralce iz cele Slovenije v ekipno tekmovanje. Ekipna srečanja bodo potekala po celi Sloveniji. Posebnost je, da se ekipe samostojno prijavijo na to tekmovanje. To pomeni, da ne potrebujejo podpore klubov. Ekipe si same izbirajo, kje bodo gostile svoje tekme. Odzivi so pozitivni. Tenis je med vodilnimi športi v Sloveniji, igra se ga po celotni državi. Želimo si, da je za igralce in igralke organizirano spodobno tekmovanje. Liga je razdeljena na redni dal in končnico,” je dejal Zalaznik.

Vse ekipe, v vseh starostnih kategorijah, ki se bodo v končnici uspele uvrstiti v finale, pridobijo tudi vstopnico za udeležbo na Evropskem klubskem prvenstvu, ki poteka pod okriljem Tennis Europe organizacije.

V moški kategoriji bodo starostne kategorije razdeljene na pet skupin (20+, 30+, 40+, 50+ in 60+), ki bodo v vsaki posamezni starostni skupini in na vsakem srečanju igrali tri tekme posamezno in eno tekmo v dvojicah. V ženski kategoriji pa bodo v prvi sezoni potekale štiri starostne kategorije (20+, 30+, 45+ in 55+), ki bodo v vsaki posamezni starostni skupini in na vsakem srečanju igrale dve tekmi posamezno in eno tekmo v dvojicah.

Razporede srečanj vseh prijavljenih ekip vam bomo sporočili pravočasno po zaključenih prijavah ekip. S prvimi srečanji in tekmami v Ekipni seniors ligi TS pričnemo v ponedeljek, 9. maja 2022.

Več tudi o ostalih projektih Seniors organizacije pa v posnetku in na naši spletni strani pod zavihkom Seniors.