[TENIŠKO AKTIVNI] – Kaja Juvan: “Mislim, da je samo vprašanje časa, kdaj bo steklo v tisto smer v katero želim”

Začetek zadnjega turnirja za Grand Slam v sezoni za Slovence ni bil najboljši. Na OP ZDA sta namreč v prvem kolu izgubila Aljaž Bedene in Tamara Zidanšek. Zadnja slovenska predstavnica med posameznicami Kaja Juvan igra danes. Juvanova si je pred dvobojem vzela čas tudi za Facebook pogovor v projektu Teniško aktivni!, v katerem je med drugim spregovorila tudi o prihajajočem turnirju v Portorožu. 

“Priprave so potekale dobro. Mislim, da mi gre vse boljše in boljše. Veselim se prve tekme. Turnir za Grand Slam pa je vedno nekaj posebnega. Veselim se še ene nove izkušnje. Pri tenisu so vedno vzponi in padci. Doživela sem nekaj sprememb v zadnjem času. Zdaj sem na njih prilagajam, iščem nove občutke. Mislim, da je samo vprašanje časa, kdaj bo steklo v tisto smer v katero želim,” je za začetek dejala Juvanova in nato spregovorila o delu z novim trenerjem Zoranom Krajncem: ”Začela sva pred kratkim. Vse že dobro teče. Pomembna je komunikacija. Trenirava, delava, v vsaki trenerski zvezi pa je nekaj posebnega. Verjamem, da gremo v pravo smer, mislim, da mi lahko pomaga pri stvareh, ki sem si jih želela. Videli pa bomo, kam naju bo to pripeljalo.”

Juvanova bo po turnirju v New Yorku nastopila na turnirju Zavarovalnica Sava Portorož (251.750 ameriških dolarjev). Lani je nastopila v polfinalu, tako, da že z nestrpnostjo čaka na nastop pred domačimi gledalci. “O Portorožu se tu v New Yorku še nismo pogovarjali, vsi razmišljamo le o turnirju za Grand Slam. Vseeno pa sem med puncami slišala, da jih bo kar nekaj prišlo v Slovenijo. Vedno, ko se pogovarjamo izpostavim, kako mi je všeč naš turnir. Omenim lepo okolje in dobro vzdušje. In tudi tiste punce, ki so bile lani vedno pohvalijo naš turnir. Zelo se veselim povratka domov.”

Lista prijavljenih za WTA Zavarovalnica Sava Portorož (igralke prve petdeseterice na lestvici WTA):

BEATRIZ HADDAD MAIA (BRA, 16. WTA)
BARBORA KREJČIKOVA (ČEŠ, 19. WTA)
JELENA RIBAKINA (KAZ, 25. WTA)
MARTINA TREVISAN (ITA, 26. WTA)
JEKATERINA ALEKSANDROVA (RUS, 27. WTA)
ALISON VAN UYTVANCK (BEL, 42. WTA)
LJUDMILA SAMSONOVA (RUS, 45. WTA)
MARIE BOUZKOVA (ČEŠ, 46. WTA)
CLARA TAUSON (DAN, 49. WTA)
BERNARDA PERA (ZDA, 49. WTA)

Še več, tudi o Sereni Williams in trenutnem dogajanju v New Yorku, pa v tem posnetku.

Poraz Bedeneta in Zidanškove

Slovenske nastope na letošnjem OP ZDA je začela Tamara Zidanšek (81. na WTA), ki je zaigrala proti 144. igralki sveta, Američanki Elizabeth Mandlik, hčerki precej bolj znane Hane Mandlikova, štirikratne zmagovalke turnirjev za Grand Slam.

Konjičanka je v tekmo dobro krenila, povedla s 4:1, nato pa je domačinka poskrbela za izenačenje na 4:4. V zaključku prvega niza je bila bolj zbrana Slovenka, ki je v 12. igri na servis nasprotnice prišla do vodstva z 0:40, drugo zaključno žogico za niz pa pretvorila v vodstvo z 1:0 v nizih.

Tudi v drugem nizu je bilo za zaključek potrebnih več kot 10 iger. Prav v 10. igri drugega niza je imela Zidanškova sicer lepo priložnost, da bi dvoboj odločila v svojo korist. Na servis Američanke je pri vodstvu s 5:4 namreč povedla z 0:30, a nato v tej igri ni več osvojila točke. Po rezultatu 5:5 sta sledila dva zaporedna ‘breaka’, zmagovalko drugega niza je tako odločila podaljšana igra, v kateri je Zidanškova povedla zgolj na začetku z 1:0, tie-break pa je dobila Američanka s 7:3.