[TENIŠKO AKTIVNI] – Filip Jeff Planinšek: “V ZDA nas poznajo zaradi Dončića in Dragića”

V tokratnem FB pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval državni članski prvak Filip Jeff Planinšek. Prejšnji konec tedna je še drugič zapored postal poletni članski prvak, istočasno pa je državna prvakinja v članski konkurenci postala njegov mlajša sestra Annika. Filipa bomo zdaj videli tudi na treh turnirjih WTT v Sloveniji.

Filip Jeff Planinšek (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

“Sva presenečena, po drugi strani pa zelo vesela. Nisem pričakoval, da bi se to lahko zgodilo. Nisem niti razmišljal, da je to mogoče. Na koncu se je res izšlo, da sva oba na isti dan dvignila pokal za zmagovalca,“ je za začetek dejal Filip Jeff, ki prihaja iz športne družine. Njegov oče Urban je namreč nekdanji alpski smučar, zdaj trener. Tudi sam je treniral smučanje, vendar je športno kariero raje nadaljeval v tenisu. Pri 15 letih je iz ŽTK Maribor odšel v TK Terme Ptuj, kjer je treniral tudi s Tamaro Zidanšek: “Verjel sem, da ji bo uspelo, saj je zelo talentirana. Pridno dela, gara. Je zelo vztrajna in res vsa čast ji, da se je uspela na lestvici WTA povzpeti tako visoko. Mislim, da lahko naredi še korak več, da lahko pride v TOP 20. Res ji želim vse najboljše.”

Filip Jeff je tako kot številni igralci in igralke trenutno na študiju v ZDA, julija pa bo v Sloveniji igral na turnirjih WTT: “Državno prvenstvo je dobra popotnica za te turnirje in začetek študijskega dela. Naslednje tri tedne bom igral na turnirjih v Velenju, Litiji in Radomljah. To je res privilegij, ki smo ga dobili letos, da lahko igramo doma. Upam, da bo tako tudi, ko se bom naslednja leta
vračal v Slovenijo. Lepo je, da Slovenija lahko gosti takšne profesionalne turnirje.”

Še več, tudi o njegovem odnosu s sestro, o študiju v ZDA in zakaj je bil oče vesel, da ni ostal v
smučanju, pa v posnetku.