[TENIŠKO AKTIVNI] – Bor Artnak: “Trenutno sem na pripravah v Brescii”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval Bor Artnak. 17-letni teniški igralec trenutno sodeluje v razvojnem programu (Grand Slam Player Development Programme) Mednarodne teniške zveze. V petek odhaja v Pariz, kjer ga v nedeljo čaka prvi nastop na mladinskem turnirju za Grand Slam.

Bor Artnak (Foto: Nik Moder / Sportida)

Bor je trenutno na 13. mestu mladinske svetovne lestvice, najvišje pa je bil celo na 10. mestu. Od Slovencev je bil pred njim višje uvrščen le Luka Gregorc, ki je bil pred 20 leti na 9. mestu. “Trenutno sem na pripravah v Brescii. V ITF ekipi smo štirje fantje, štiri punce in trije trenerji. Po Rolandu Garrosu sledita dva tedna premora, nato pa bomo še tri tedne v Angliji, kjer bom nastopil v Wimbledonu. Res sem vesel, da sem bil izbran v to ekipo. Trenira se dobro. V ekipi je res dobro vzdušje, kar se pozna tudi na rezultatih. Zdi se mi, da sem v zadnjem obdobju napredoval. Moja igra je bolj agresivna. Na pesku sem res v dobri formi, že trikrat sem igral v finalu najmočnejših mladinskih turnirjev. To je lepa popotnica za Pariz, kjer želim priti do najboljšega rezultata v tej sezoni,“ je optimističen pred turnirjem za grand slam Artnak.

Še več zanimivosti, tudi o tem kako poteka njegov vsakdan in kako usklajuje šolo in tenis (tudi s pomočjo prijazne sošolke), pa v posnetku.