[TENIŠKO AKTIVNI] – Andreja Klepač: “Rada pomagam mladim igralkam”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodelovala Andreja Klepač. 36-letna Klepačeva je med dvojicami na lestvici WTA na 16. mestu. V preteklih dneh je bila doma,  nastopala je tudi na WTT turnirju na Čatežu ob Savi.

“V TK Murska Sobota razvijamo teniško akademijo. V klubu že nekaj let sodelujemo z Anamari Žnuderl. Ker ji pomagamo smo se odločili, da bova igrali skupaj dvojice. To je bila za njo lepa izkušnja, meni pa je vedno lepo pomagati mladim igralkam”, je za začetek rekla Klepačeva in nadaljevala: “Tenis Slovenija organizira kar nekaj turnirjev nižjega ranga. Žal pa se zelo malo Slovenk udeležuje teh turnirjev, ne izkoriščajo domačih turnirjev. Izkoristila sem turnir za pomoč mlajšim igralkam, saj jaz v preteklosti te pomoči nisem bila deležna. To želim spremeniti. Anamari se je odlično znašla, dosegli sva dve zmagi. Žal pa je nato prišlo do poškodbe in turnirja nisva mogli več nadaljevati. Pomembno pa je, da je Anamari dobila prve WTA točke.”

Klepačeva je nato nekaj več spregovorila o projektih TK Murska Sobota: “V našem klubu si želimo delo organizirati čim bolj profesionalno. Želim si pomagati mladim igralkam. Ob tem pa razvijamo tudi infrastrukturo. V tem letu je cilj izgradnja igrišča s trdo podlago. Tenis je v polnem zagonu, tudi otroci prihajajo. Ko sem doma rada pomagam, rada grem v klub. Anamari Žnuderl želimo približati profesionalni tenis. Letos smo jo peljali v Indian Wells, Miami in Charleston. Na zadnjem turnirju sva bili sami, turnir pa je bil zelo uspešen, saj sem zmagala. Tako, da je doživela tudi to.”

Klepačeva bo v petek odpotovala v Berlin, kjer jo čaka prvi turnir na travi.

Še več pa v posnetku.