Teniški trener leta je Marjan Čuk

Trenerska organizacija slovenske teniške zveze je pripravila 26. trenersko konferenco, na kateri so tudi trenerji med seboj izbrali najboljšega. Trener leta je postal Marjan Čuk, ki vodi najboljšo slovensko teniško igralko Tamaro Zidanšek. Njen najodmevnejši dosežek minule sezone je bil polfinale na grand slamu, odprtem prvenstvu Francije.

V ožjem izboru sta bila poleg Čuka tudi Primož Starčič (trener Andreje Klepač) in Brane Glogovac (trener Sebastiana Dominka), so zapisali pri Tenis Slovenije.

“Moram priznati, da sploh nisem vedel, da sem prejel to nagrado. Vesel sem, da so trenerji prepoznali, da smo naredili dobro delo za slovenski tenis. Gre sicer za individualni projekt, a z njim smo pridobili vsi. To je prav gotovo motiv za boljše rezultate, motiv za nadaljnjo rast,” je v odsotnosti, trenutno je z Zidanškovo na pripravah na Kanarskih otokih, dejal Čuk.

Srečanje trenerjev je zaradi trenutnih zdravstvenih razmer potekalo v virtualni obliki prek aplikacije Zoom. Udeležba na virtualni konferenci trenerjem omogoča potrditev trenerske licence za leto 2022.